Siirry sisältöön
Liian valvottu lapsi

En jaksa tätä enää. Yritän ja yritän jatkuvasti koko ajan kaikkee mut ei tästä vaa ikinä loppujen lopuks tuu yhtään mitään. En jaksa enää yrittää oon liian väsyny ja uupunu tähän kaikkeen. En jaksa esittää et kaikki on hyvin. Esitän ja yritän jo huomaamattanikin ja itsellenikin. Ei tästä vaan oikeesti tuu ikinä mitään, miks turhaan oon enää elossa. Oon niiiin väsyny en kestä. Voisinpa vaa olla erilainen ja voispa mun elämä olla erilaista. Sit kaikki ois paremmin. En jaksa olla ruma läski paska itteni, vihaan itteeni ja elämääni. Pitäiskö vaa kuolla jo, ei täs oo mitään järkee.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Liian valvottu lapsi,

Ensin haluan lähettää sinulle halauksen tätä kautta, sen ehdottomasti ansaitset. On todella rohkeaa sinulta kirjoittaa olostasi tänne, ja olet nyt ottanut ensimmäisen tärkeän askeleen. Voit olla ylpeä itsestäsi!

Kuulen ja luen viestistäsi, että olet väsynyt ja uupunut kaiken taakan alla, jota joudut itseksesi kantamaan. Viestistäsi ei käy tarkemmin ilmi, mikä on saanut sinut väsyneeksi ja uupuneeksi ja miksi ajattelet, että sinun pitäisi pärjätä yksin. Tiedäthän, ettet voi pahalle olollesi mitään ja sinä ansaitset saada tukea ja apua itsellesi pahan olon hetkellä. Sinun ei tarvitse esittää muille, että voisit hyvin. Sinulla saa olla paha ja uupunut olo, etkä ole mitenkään oloosi syypää.

On ihan ymmärrettävää, että oman elämän tuntuessa raskaalta ja tahmealta sitä ajattelee, että olisi helpompaa olla aivan erilainen tai joku aivan muu. Sinä olet kuitenkin ihana ja hyvä juuri tuollaisena kuin nyt olet ja sinä ansaitset voida paremmin.

Mitkä asiat haluaisit muuttaa elämässäsi? Mikä auttaisi siihen, että kokisit elämäsi helpompana ja parempana? Onko sinun mahdollista yrittää tavoitella näitä asioita elämässäsi? Pahan olon ja uupumuksen keskellä pienetkin muutokset voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä, mutta ensimmäinen ja tärkein askel on antaa itselleen luvan pyytää ja ottaa vastaan apua. Toivottavasti pystyt löytämään pieniä ilon pilkahduksia arjessasi, on se hyvän musiikin kuuntelu, kevään merkkien etsiminen kävelyllä, hyvään sarjaan tai kirjaan uppoutuminen tai vaikka liikunta. Mikä tahansa asia, joka saa ajatuksesi hetkeksi muualle ja hengähtämään auttaa jaksamaan vaikeiden tunteiden ja olon kanssa.

Mitä ajattelet ajatuksesta, että lopettaisit esittämästä, että kaikki on hyvin ja kertoisit jollekin läheiselle mitä oikeasti tunnet. Se, että koet olevasi ypöyksin voi johtua siitä, että ympärillä olevat ihmiset eivät tiedä sinun voivan huonosti ja tarvitsevan apua. Yhdelläkin aikuisella voi olla suuri merkitys ja kun et ole enää yksin pahan olosi kanssa, niin olosikin pikkuhiljaa kevenee.

Jos tuntuu hankalalta puhua tuttujen aikuisten kanssa, voit aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin ja voimme yhdessä miettiä ja harjoitella asiasta kertomista tutuille aikuisille. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Arki-iltaisin samassa numerossa päivystää klo 20-24 Nuorten tukilinja, josta saa ammattilaisen tukea pahan olon hetkellä.

Auringon paistetta kevääsi alkuun <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiiä.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top