Siirry sisältöön
Tyttö🌸

Siis en tiiä pitäiskö mun tehdä tälle jotain mut siis mulla on 2 eri perhettä eron takia ja välillä tuntuu että en vaan jaksa kun kummassakin meinaa silloin tällöin tulla huoltajien kanssa riitaa niitä on siis 4 koska vanhemmat ja puolet ja siis sitte kun mulla on sisaruksia niin toisessa perheessä toinen puolisisaruksistani haukkuu minua lähes aina ja olen sanonut tästä hänelle ja vanhemmilleni mutta he eivät tee asialle mitään ja äiti puoleni vain syyttää siittä minua vaikka en ole tehnyt mitään. Haluaisin vaihtaa koulua koska siellä on sisä ilma ongelmia ja menen siis 7-luokalle mutta koska paikka kunnalla ei ole toista yläastetta en voi vaihtaa koska huoltajani ei anna lupaa muuttaa toisen vanhempani luokse muutenkaan meillä ei ole kaikki ihan hirveän hyvin mutta siis ei myöskään hirveän huonostikkaan onneksi. Koulussa minun paras luokkakaverini jätti minut ja emme ole enään kavereita enkä edes ole saanut tietää syytä ja parhaan kaverini kanssa näemme vain harvoin koska hän asuu eri paikassa näemme lomilla enemmän joka on kiva juttu 🤍😊 huoltajistani kaksi syyttele minua joskus jutuista jota en ole tehnyt mutta aika harvoin. Sitten minun kaverit ovat ehkä huomanneet että olen jäänyt enemmän yksin ja tulleet kysymään ja kaikkea mutta vaikka olenkin surullinen yritän vaan esittää et niitten ois hyvä olla kun en kuitenkaan halusi tukkii niitten porukkaan koko ajaan ja joo moikka👋🏻

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kuulostaa siltä, että sinulla on monia asioita mielen päällä. Oli kuitenkin mukava kuulla, että sinulla on kavereita, joille olet selvästi tärkeä. Kurjaa, että paras luokkakaveri jätti sinut. Luuletko, että voit vielä palata asiaan ja laittaa hänelle joku päivä viestiä? Kysyä ihan vain, mitä kuuluu tai pyytää mukaan jonnekin? Toisaalta joskus ystävyyssuhteet päättyvät ja uusia tulee tilalle. Sekin kuuluu elämään. Hienoa, ettei hän ollut ainoa ystäväsi ja nythän saatatte ehkä mennäkin eri luokalle, kun siirrytte yläkouluun?

Ei ole varmasti kivaa, että puolisisaruksesi haukkuu sinua. Hyvä, että olet kertonut asiasta huoltajillesi, vaikka onkin kurjaa, etteivät he ole osanneet tehdä asialle mitään. Jos vain jaksat, niin ota asia uudestaan esiin joku kerta, kun on rauhallista ja kun olet vaikka kaksin oman vanhempasi kanssa. Kerro, että asia painaa sinua ja että harmittaa, kun haukkuminen vain jatkuu ja jatkuu. Kyllähän se varmasti vaikuttaa paljon siihen, kuinka viihdyt kotona.

Toivottavasti kesä sujuu hyvin ilman suurempia riitoja. Jos ne jatkuvat vielä syksyllä ja haluat tilanteeseen apua, juttele siitä koulusi kuraattorin kanssa. Hän on siellä auttamassa myös kotiin liittyvissä hankaluuksissa. Yhdessä hänen ja huoltajiesi kanssa voitte sitten miettiä, mitä asialle voisi tehdä ja missä sinun olisi parasta asua ja käydä koulua. Kuraattori osaa myös kertoa huoltajillesi, kuinka he pystyvät parhaiten tukemaan ja auttamaan sinua eri asioissa. Sisäilmaongelmat on kyllä hyvä ottaa tosissaan, ettet altistu huonolle ilmalle yhtään enempää kuin mikä on välttämätöntä.

Tietty surumielisyys ja ärtyisyys kuuluu valitettavasti murrosikään, kun aivot ja keho kehittyy, hormonitasapaino heittelehtii eikä aina tiedä, miten päin olisi. Tarvitsisitkin nyt erityisen paljon huolenpitoa ja kuuntelijaa. Koita siis jutella tuntemuksistasi läheisillesi, jotka tuntevat sinut parhaiten ja hae apua koulun ammattilaisilta, jos olo tai tilanne kotona tuntuu niin pahalta, ettet enää kestäisi. He ovat siellä sinuakin varten.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen tai tulla chattiin juttelemaan kanssamme. Numeromme on 116 111 ja kaikki palvelumme ovat täysin maksuttomia, anonyymejä sekä auki vuoden jokaisena päivänä. Pidäthän huolta itsestäsi!

Sinua halaten,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top