Siirry sisältöön
Nukkumatti

Mulla on BPD:n ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön oireita.
Kuulin joltakin et on mahdollista että ihmisellä on ne molemmat.

Rupesin ettii tietoo näistä kun mä sain tietää et tunnetilojen nopeet muutokset ja itsetuhoinen käytös on liittyy niihin.
Tein sellasen BPD testin ja sen mukaan mulla oli aika selviä oireita.

Silleen ymmärrän et ei tän asian kanssa kannattais yksin olla ja et jollekin pitäs puhua.
Mut musta aina tuntuu siltä et mun käytös on ihan normaalia murrosiässä.
Joskus musta myös tuntuu siltä et kuvittelen vain tai että esitän olevani jollain tavalla sairas.
Ja sitten jos pyytäisin sitä apua niin en mä osaisi selittää tätä kaikkea ku pelottaa että ne ymmärtää jotain väärin

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Nukkumatti,

Kiitos viestistäsi! Kirjoitit, että sinulla on BPD:n ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön oireita. Olet siinä ihan oikeassa, että tämän asian kanssa ei kannata jäädä yksin ja jollekin pitäisi puhua. Todella hienoa siis, että päätit kirjoittaa tänne!

Murrosikään tosiaankin kuuluu mm. tunteiden kuohuntaa, mutta jos itsellään on yhtään sellainen olo, että kaipaisi tukea, niin silloin sitä on syytä hakea. Itsetuhoisuus on aina sellainen asia, johon tulee saada apua. BPD-testin tuloksesta kannattaa ehdottomasti mennä keskustelemaan ammattilaisen kanssa, jos testin mukaan sinulla on selkeitä oireita.

Näistä asioista voit mennä keskustelemaan koulun terveydenhoitajan kanssa. Tai vaihtoehtoisesti voit varata ajan terveyskeskukseen. Kirjoitit, että sinusta tuntuu, että vain kuvittelet tai esität olevasi jollakin tavalla sairas. Muista, että sinulla on aina oikeus saada apua ja tukea! Ammattilaiset ovat tottuneet kohtaamaan monenlaisia haasteita ja heidän tulisi ottaa sinut tosissaan ilman vähättelyä.

Pohdit myös, että jos pyytäisit apua, et osaisi selittää kaikkea ja sinut saatettaisiin ymmärtää väärin. Mielestäni olet tässä tekstissä kertonut ajatuksistasi todella hyvin ja selkeästi. Voisitko ajatella, että kirjoittaisit etukäteen ylös omia ajatuksiasi ennen kuin menet tapaamaan terveydenhoitajaa? Näin voisit saada selkeyttä siihen, mitä haluat vastaanotolla kertoa. Vaihtoehtoisesti voisit näyttää tekstin suoraan ammattilaiselle.

Kannustan sinua myös puhumaan näistä ajatuksista jollekin läheiselle aikuiselle. Niin kuin itse sanoitkin, niin sinun ei kannata olla ajatustesi kanssa yksin!

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiiä, help?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top