Siirry sisältöön
:(

En tiiä mitä teen ku samaan aikaa ero, ”kaverit” vihaa ja puhuu paskaa, ei oo ku ehk yks kelle puhuu ja mielenterveys vaihtelee huonosta hyvään. Envaa jaksa enää ja viimeaikoin olul liikaa sellaisia huonoja ajatuksia elämisestä:/

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä kun kirjoitit tänne palstalle. Olen tosi pahoillani, että elämässäsi on nyt monta kurjaa juttua yhtä aikaa.

Olen ensinnäkin pahoillani, että seurustelusuhteesi päättyi. Se on aina iso asia, olit sitten itse se, joka haluaa erota tai se, joka olisi halunnut jatkaa. Suhteelle on kuitenkin aina paljon odotuksia ja siihen liittyy paljon unelmia, jotka sitten murskaantuvat, kun suhde päättyy. Toivottavasti eroonne ei liity tarpeettoman paljon pahoja sanoja tai tekoja tai toisen satuttamista.

Olen surullinen myös siitä, että kaverisi kohtelevat sinua huonosti. Joskus porukassa tyhmyys tiivistyy ja pitää yrittää nostaa omaa egoaan painamalla toista lyttyyn. Silloin voi auttaa, jos puhuu näiden ihmisten kanssa kahden kesken ja kertoo, kuinka satuttavaa tällainen käytös on. Silloin he eivät ehkä kehtaa pöllöillä, niin kuin isossa porukassa. Jos käytös ei muutu, on ehkä parempi olla sellaisten ihmisten parissa, jotka osaavat käyttäytyä kauniisti toisia ihmisiä kohtaan.

Onneksi sinulla on kuitenkin tuo yksi ystävä, jolle pystyt puhumaan. Hän tuntuu ymmärtävän, kuinka hyvä tyyppi olet. Kun toimit itse oikein, voit olla hyvillä mielin ja puhtaalla omalla tunnolla ja luottaa siihen, että hyvät tyypit jäävät ystäviksesi. Olisihan se mukavaa, jos olisi iso kaveriporukka, mutta yksikin hyvä ystävä riittää!

Tällainen huono kohtelu ja ero ymmärrettävästi vetävät mielen matalaksi. Huonommat jaksot elämässä kuuluvat asiaan ja niistä oppii aina jotain. Jos ei muuta, niin sitä, kuinka ihmisiä kuuluisi kohdella ja millainen on hyvä ystävä tai luokkakaveri. Ainakin tiedät ehkä nyt, millainen ystävä ehkä itse haluaisit olla ja mitä arvostat seurustelusuhteessa.

On tosi viisasta ja tärkeää tarkkailla omaa oloaan. Jos mieli on matala monta viikkoa putkeen, on syytä kertoa siitä jollekin aikuiselle tai koulun ammattilaiselle. Ehkä taakkaa on silloin yksinkertaisesti liikaa ja tarvitset toisen ihmisen jakamaan sitä kanssasi. Juttelu tutkitusti auttaa ja parasta apua siihen saat koulusi ammattilaisilta: terkkarilta, kuraattorilta tai psykologilta. Toivon, että varaat jollekin heistä ajan, jos mieli pysyy mustana tai eläminen ei tunnu enää mukavalta. Olet hyvä tyyppi ja ansaitset voida hyvin!

Voit myös soittaa meille numeroon 116 111 tai chattailla kanssamme. Molemmat palvelumme ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Me olemme kiinnostuneita sinusta eikä meillä ole aikarajaa, kuinka kauan kanssamme voi jutella.

Pidäthän itsestäsi huolta!
Halauksin,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiiä mitä enää teen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top