Siirry sisältöön
Epätoivoinen:(

Tää kuulostaa tosi tyhmältä mutta hypin eilen trampoliinilla (yksin) ja aina kun joku temppu meni huonosti, halusin lyödä itteeni. Ja löin. Illalla menin mun kavereitten kaa yhteen paikkaan ja kokeilin raapia itteäni. Ja jatkoin vaan enkä pystyny lopettaa ku se vei pois ahdistusta. Onko jollain vinkkejä miten voisin lopettaa? Jotenkin tuntuu vaan että aina kun joku ahdistaa/pelottaa tai menee huonosti, mun on pakko lyödä tai raapia itteeni…haluisin jutella tästä jollekkin ketä en tunne mut en tiiä miten!!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Epätoivoinen,

Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa tänne ja kertoa huolistasi. Kertomasi ei kuulostaa yhtään tyhmältä, on päinvastoin hienoa, että olet lähtenyt hakemaan apua itsellesi!

Kerrot lievittäväsi ahdistusta ja pelkoja raapimalla ja lyömällä itseäsi. Osaatko sanoa, mitkä asiat aiheuttavat sinulle ahdistusta ja oletko pystynyt puhumaan asiasta esimerkiksi läheisillesi? Lyöminen ja raapiminen ovat keinoja hallita omaa pahaa oloa ja viedä keho ja ajatukset muualle pois siitä, mikä aiheuttaa sinulle ahdistusta. Siksi onkin todella tärkeää, että rohkaistut kertomaan asiasta jollekin aikuiselle lähipiirissäsi, joko kotona tai koulussa, jotta ahdistuksesi helpottaa eikä sinulla ole enää tarvetta satuttaa itseäsi.

Ahdistusta voi yrittää lievittää esimerkiksi lähtemällä lenkille, kuuntelemalla musiikkia tai esimerkiksi pesemällä käsiä kylmän veden alla. Keskittymällä johonkin konkreettiseen ahdistuksen hetkellä voi auttaa tunnetta laantumaan ja saada oloa kevyemmäksi.

Jokaisella meistä tulee hetkiä, kun epäonnistuminen turhauttaa ja syyttää itseään tapahtuneesta. Muistathan kuitenkin, ettet ole tehnyt mitään väärää ja vaikka kertominen mietityttää ja jännittääkin, sinun ei tarvitse pärjätä sen kanssa yksin. Jos sinusta tuntuu, että haluat jutella asiasta enemmän, kuuntelemme ja tuemme sinua mielellämme. Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ovat auki joka päivä,. Siellä voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiiä mitä mulle tapahtuu…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top