Siirry sisältöön
cd

Moi olen 15
Minul o joskus kaks kuukaut sit ahistanu viineks mikä hyvä
Mut.. [osa tekstistä poistettu] sillo ku ahisti paljo

Nyt mul on tuntunu etten jaksais elää mut en haluu kuolla ja menettää rakkait ihmisii

[osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

pahoittelut, että olet joutunut odottamaan vastausta viestiisi. Viestisi sisältöä en valitettavasti voi suurimmaksi osaksi julkaista palstamme sääntöjen ja aiheen vakavuuden vuoksi. Kuulostaa siltä, että tarvitsisit nyt aikuisen apua. Sinun ei tarvitse pärjätä yksin noin isojen asioiden ja pahan olon kanssa.

Todella hienoa, että pystyit lopettamaan vahingollisen tavan! Voi olla ylpeä itsestäsi. Osaatko sanoa, mikä auttoi sinua aiemmin lopettamaan? Helpottiko paha olosi, saitko apua tai löysitkö paremman keinon purkaa tunteitasi? Voisiko niistä mahdollisista keinoista olla nytkin apua?

Ennen kaikkea olisi tärkeää, että saisit pahaan oloosi apua. Ajattelen, ettei kannattaisi aikailla avun hakemisen kanssa, koska viestisi perusteella olo on jatkunut jo aika pitkään. Yksin kamppaillessa olosi menee pahimmassa tapauksessa vain huonommaksi ja sitähän emme halua, eikö niin? Oletko miettinyt aikuiselle puhumista tai jo lähestynyt aikuista? Jos et, niin onko jotain, mikä sinua pelottaa tai mietityttää aikuiselle kertomisessa?

Avun hakeminen silloin, kun sitä tarvitsee, on parasta, mitä itsensä ja hyvinvointinsa eteen voi tehdä. Aikuinen, jonka puoleen kääntyisit, voi olla vanhempasi, sukulainen, koulun aikuinen.. Ketä sinun olisi helpoin lähestyä ja kuka tuntuisi luotettavalta? Jos rakkaasi tietäisivät, miten synkkiä mietit, niin haluaisivatko he tehdä kaikkensa auttaakseen sinua ja ollakseen tukenasi? Paha olo ei ole sinun syytäsi, joten avun pyytämisessä ei ole mitään hävettävää tai muuta negatiivista, vaan päinvastoin!

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 (maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa meille nettikirjeen. MLL:n chat päivystää ma-ke klo 17-20 täällä Nuortennetissä ja siellä on mahdollisuus jutella aikuisen kanssa. Jos lähiaikuiselle puhuminen tuntuu vielä vaikealta, niin voisitko ainakin aloittaa meidän palveluista, joissa voi jutella kasvottomana aikuiselle ja harjoitella vaikeistakin asioista puhumista?

Voimia ja rohkeutta avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: en ymmärä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top