Siirry sisältöön
Epävarma tyttö

Hei! Olen 13-vuotias tyttö. Eli lähes kaikki jotka tunnen luulee olevani todella itsevarma, huoleton ja iloinen tyttö. Toivoisin että olisin sellainen. Olen epävarma kehostani ja itsestäni. Olen ahdistunut ja kaukana huolettomasta. Olen alakuloinen mieleni vanki. Joskus kun olen yksin yöllä huoneessani itkemässä sen takia että en vain kestä enää toivon että olisin vain kuollut. Joskus tuollaisina hetkinä otan hupparini narun ja kur!st4n itseäni. En kuitenkaan yritä jostain syystä t4pp44 itseäni. Yritän kiduttaa itseäni. Silloin minulle tulee parempi olo ja pystyn nukahtaa rauhallisesti. Olen ajatellut v!!lt3lyä mutta paljastuisin pian kun käytän kesällä t-paitaa ja shortseja. Sen jälkeen kun olin aloittanut itseni kur!st4misen olen alkanut yskimään enemmän ja enemmän. Onkohan sillä jotain tekemistä sen kanssa? Pelkään että jos vanhempani huomaa yskimiseni ja vievät minut sairaalaan ja siellä lääkäri sanoisi että se yskiminen on selkeästi johtunut kur!st4misesta. Jäisin kiinni. En kestäisi sitä. En halua että he ajattelevat että olen outo. En halua että he kohtelevat minua eri tavalla. Äitini on muutenkin ylihuolehtiva ja hän alkaisi olemaan minua kohtaan sellainen vielä enemmän koska isoisäni ja isoisoäitini teki !ts3murh4n. En kerro kenellekään koska en halua että he kohtelevat minua erilailla. En halua että minusta huolehditaan enemmän. Haluan kertoa kaiken koska haluaisin puhua jollekin kasvotusten. Kuten vaikka mennä terapiaan. Toivon että mitään kohtia ei poistettaisi tästä tekstistä mutta ymmärrän jos haluatte tehdä niin :)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen ensinnäkin pahoillani, että viestisi julkaisussa oli vähän viivettä. Olen myös pahoillani, että voit tällä hetkellä huonosti: sinua ahdistaa, olet alakuloinen sekä epävarma itsestäsi ja satutat itseäsi. Haluan ilmaista myös osanottoni isoisäsi ja isoäitisi kuoleman johdosta. On surullista, että he eivät saaneet apua pahaan oloonsa, vaan ratkaisivat asian noinkin lopullisella tavalla.

Olen kuitenkin iloinen, että päätit avautua tästä asiasta ja haluaisit saada keskusteluapua. Olet aivan oikealla tiellä! Mitä ikinä elämässäsi on tapahtunut tai mistä ikinä paha olosi johtuu, voit saada apua asioiden ja vaikeiden tunteiden käsittelyyn. Kun asioista puhuu, ne muuttuvat vähemmän pelottaviksi ja vähemmän ahdistavaksi: niitä on mahdollista ymmärtää, samoin kuin omia reaktiotasi tapahtumiin.

Ymmärrän, että asioista puhuminen vanhemmille tuntuu vaikealta. Olen kuitenkin ihan varma, että myös he ovat olleet elämässään tosi monesti epävarmoja itsestään, alakuloisia ja ahdistuneita. Elämään kuuluu monenlaiset tunteet ja se on ihan normaalia. Ehkä hekin ovat hakeneet silloin apua jostain: joko ystäviltään tai terveydenhuollosta. Nykyään on ihan normaalia hakea apua myös mielen pulmiin, ei vain fyysisiin vaikeuksiin.

Äitisi huolehtivaisuus kertoo siitä, että olet hänelle hyvin, hyvin rakas ja hän haluaa sinulle pelkkää hyvää. Annathan hänen rakastaa sinua ja pitää sinusta huolta? Jos hän hössöttää liikaa, voit kertoa hänelle suoraa, millaista tukea tarvitset ja millaisesta käytöksestä et pidä.

13-vuotiaana olet vielä peruskoulussa eli helpointa on hakea apua koulusi oppilashuollosta. Voit varata ajan joko terkkarille, kuraattorille tai psykologille. Terkkarilla on ehkä aika, jolloin paikalle voit mennä ilman ajanvarausta? Voit myös laittaa jollekin heistä viestiä ja sanoa siinä lyhyesti, miksi haluat varata ajan. Voit vaikka sanoa, että olet ollut itkuinen, ahdistunut sekä alakuloinen ja olet myös satuttanut itseäsi. Uskon, että kaikille heille nämä aiheet ovat hyvin tuttuja. Sinun ei siis tarvitse pelätä tai nolostella näistä asioista juttelua.

Toivoisin, että varaat ajan mahdollisimman pian, sillä sinun kuuluu olla taas iloinen ja huoleton oma itsesi! Tuo yskiminen voi hyvinkin johtua kuristamisesta, joten toivon, että saat pian muunlaista helpotusta oloosi. Usko minua: kun haet apua, tulet vielä voimaan hyvin ja olet iloinen siitä, että olet elossa ja saat kokea kaiken sen, mitä elämä sinulle haluaa näyttää. Olet tärkeä!

Voit myös soittaa ja chattaillä kanssamme. Palvelumme ovat sinulle ilmaisia ja auki vuoden jokaisena päivänä. Ethän enää jää yksin tämän huonon olosi kanssa!

Lämpimin halauksin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Epävarmuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top