Siirry sisältöön
Musta suru paita

Olen 14vuotias tyttö. Olen erittäin epävarma ulkonäöstäni ja kaverisuhteistani ja haluaisin päästä siitä eroon, joskus tuntuu että en ole olemassa ja että kukaan ei huomaa mua. Minulla on huonot välit luokkalaisiini ja se pahentaa tilannetta esim. ryhmätyö tunnilla kun kukaan ei oikein huomaa mua. Voinko enään muuttua? ja miten?

iub

Joskus yritän ystävystyy luokkalaisteni kans mut ei siitä oikee mitää tuu ku kummiski mä oon melkein kaikkien meiän luokkalaisten kans riidois että mitäpä tässä tylsistyneenä oon netissä.

Lil

Aina voi muuttua. Pitää vaan ammentaa voimaa jostain, vaikka musiikista jos ei muualta. Koulussa on vaikeeta ja helvetillistä jos ei ole ystäviä, mutta kannattaa yrittää kestää. Kaduttaa myöhemmin jos esim luovuttaa. Ja joku tulee vastaan joka sut hyväksyy. Nuoruus, teini-ikä on vaikeeta aikaa ja itellä on mennyt peruskoulun jälkeiset opinnot metsään monestakin syystä.
En tiedä tarkkaan mistä et pidä ulkonäössäsi, mutta voi esim kasvattaa itsetuntoa jos näyttää siltä miltä haluaa. Omaan tyyliin. Mitä kavereihin tulee, kannattaa yrittää mennä johonkin porukkaan koska koulu voi ahdistaa jos siellä ei ole kavereita ja on epämukavaa.
Kannattaa vaan yrittää puhua missä välissä ikinä voitkaan. Hiljaisilla se on vaikeaa, mutta oman selviytymisen takia pitää vaikka vähän tuputtatua porukkaan. Se, että saisit sanottua edes jotain, on jo pieni askel.

Enpä tiedä auttaako yhtään mitään, mutta juuri en ite muista miten pääsin osittain eroon epävarmuudesta… :)

Vastaa aiheeseen: epävarmuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top