Siirry sisältöön

Erosin juuri ensimmäisestä pitkästä parisuhteesta

Hukassa

Moi. Mulla ei oo monia kelle puhua asiasta, joten päätin kirjoittaa tänne. Oon 16v tyttö ja erosin siis ensimmäisestä pitkäaikaisesta poikaystävästäni juuri. Nyt olo on todella tyhjä ja masentunut, en tiedä miten tästä pitäisi jatkaa. Joka asia mun elämässä muistuttaa tästä pojasta ja ahdistaa todella paljon. Toki, jos järkevästi yritän ajatella niin ero oli melkein ainoa ratkaisu, mutta välitin todella paljon tästä pojasta. Mulla taustalla itsetuhoisuutta ja masentuneisuutta, nyt tuntuu etten pysty jatkamaan elämää. Todella yksinäinen olo, kun mulla ei juuri montaa ystävääkään ole. En tiedä mitä tällä tekstillä haen mutta jonkilaisia neuvoja? Verstaistukea?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Kiitos, että kirjoitit ja jaoit ahdistuksesi meille. Uskon, että moni lukija pystyy samaistumaan kirjoitukseesi. Seurustelusuhteen päättyminen ei ole helppoa aikuisillekaan, mutta kun kyseessä on ensimmäinen pitkäaikainen poikaystävä, on olo juuri tuollainen kuin kerroit: tyhjä, masentunut eikä tiedä miten pitäisi jatkaa. Olit hienosti osannut eritellä tuntemuksesi.

Kun seurustelusuhde loppuu on mielestäni tärkeää antaa itsensä olla surullinen. Sinulla on lupa tuntea kipua ja kaipausta. Joskus itkeminenkin auttaa. Sydänsurujen aikana voi helposti myös muut ahdistavat tunteet nousta pintaan. Kirjoitit, että olosi on yksinäinen ja tunne, ettei pysty jatkamaan elämää nousee pintaan.

Kaikkia asioita ei tarvitse saada valmiiksi kerralla. Kun on vasta eronnut ja mieli maassa, ei ehkä ole paras hetki keskittyä uusien ystävien hankkimiseen. Sen aika tulee myöhemmin. Nyt voi yrittää keskittyä joihinkin sellaisiin asioihin, joista tiedät saavasi mielihyvää: liikunta, lukeminen, leffojen katselu, musiikki jne. Minusta ajatuksesi vertaistuen saamisesta oli aivan mahtava!

Kirjoitit, että sinulla on taustalla itsetuhoisuutta ja masennusta. Ymmärsinkö oikein, että olit jo suurelta osin selättänyt nämä? Mikä sinua auttoi voittamaan masennuksen?

Kun seurustelusuhde loppuu on tärkeää antaa itsensä olla surullinen. Samalla voi kuitenkin pitää mielessä, että suru ei kestä loputtomiin. Kun rämpii ahdistuksen ja muistojen läpi, yrittäen keksiä keinoja, joilla voisi olla itselleen lempeä ja palkita itseään pienimmästäkin reippaudesta, huomaakin yhtenä päivänä voivansa paljon paremmin. Joskus voi mielikuvissa siirtää itsensä siihen aikaan, vaikka kuukauden päähän, kun verestävimmät haavat ovat jo arpeutuneet.

Toivottavasti saat täällä ajatuksia ja kokemuksia muilta nuorilta. Ehkä myös vinkkejä siitä, miten erosta selviää. Erojen mukanaan tuoma paha olo ja ahdistus kuuluu valitettavasti elämään, mutta onneksi tunne ei kestä loputtomiin.

Lämpimin terveisin,

Lasten ja nuortennetin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Erosin juuri ensimmäisestä pitkästä parisuhteesta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top