Siirry sisältöön

Mulla on bilsa ja kemia semmosta kasin tasoa, mutta fysiikka ja matikka on kutosta. En yhtään tiiä, miten voisin oppia fyssaa tai matikkaa, kun mul oli hetken aikaa tukiopetusta niistä, mutta jätin sen kesken kun se ei auttanut mitään.
En tiiä johtuuko se myös opettajasta, koska meillä vaihtui fyssan ope kesken kouluvuoden ja mun arvosanat romahti heti. Matikassa meillä oli koko yläasteen ajan aika huono opettaja, kun kaikki mun luokkalaiset sai siltä alle 7 numeroita. (Oon nyt menossa lukion ekalle).
Bilsa on ainoo mitä osaan kun se vaihteli mulla ysin ja kasin välillä ja jäi päättötodistuksessa kasiks. Bilsassa haastavinta on kaikki ympäristöön/bakteereihin/ötököihin liittyvä kun taas ihmisanatomia/verisolut on helpompaa.
Haluisin oppia paremmin matikkaa ja fysiikkaa, kun ne on mun ainoat aineet jotka on alle kasin. En vaan oikeen tiedä mistä aloittaa, kun tuntuu etten muista mitään vaikka kuinka monta kertaa ne samat asiat selitettäis uudestaan ja uudestaan.
Ja kun en myöskään oikeen tiedä että mistä se ongelma johtuu, että onko se oikeesti vaan siitä opettajasta, vai onko siinä jokin muukin takana. Fysiikassa vaikeinta on ne matemaattiset laskut, kun matikka on jo tarpeeks vaikeeta mutta se muuttuu vaan vaikeemmaksi kun numeroiden sijaan on kaikkia fysikaalisia termejä ja kirjaimia joit en ymmärrä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, että haluat tulla paremmaksi matematiikassa ja fysiikassa! Jonkin verran asiaan vaikuttaa tosiaan myös opettaja: toiset osaavat selittää asiat selkeämmin kuin toiset ja on kyllä huonoa säkää, jos opettajaksi sattuu sellainen, joka ei selitä uusia asioita tarpeeksi hitaasti ja selkeästi.

Toivottavasti lukion matikan ja fysiikan opettajat ovat hyviä ja osaavat kertoa uudet asiat niin, että ymmärrät ne helposti. Jos hankaluuksia vielä on, niin kannattaa ehdottomasti mennä tukiopetukseen, jos sellaista sielläkin järjestetään. Tukiopetuksessa on mahdollista pyytää selittämään asiat uudestaan ja voi tehdä tehtäviä opettajan avustuksella.

Sitäkin mietin, että voisitteko tehdä näiden aineiden läksyjä kaveriporukalla? Kun niitä pähkäilee yhdessä, voi olla että se on sekä hauskempaa että helpompaa. Mitä luulet?

Toivottavasti pystyt nyt olemaan stressaamatta asiasta liikaa näin kesäloman aikana. Jos hyvin käy, saat lukiossa tosi hyvät opettajat ja noiden aineiden opiskelu alkaa olla jo helpompaa.

Jos jotain hankaluuksia vielä tulee tai haluat jutella jostain muusta asiasta, muistathan, että palvelumme ovat auki ympäri vuoden. Meille voi soittaa numeroon 116 111 tai tulla tänne Nuortennetin chattiin juttelemaan. Niiden lisäksi meillä on kirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä. Olemme täällä sinua varten!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Sydän

Moi,
mulla oli myös yläasteella vaikeuksia matematiikan ja muiden erilaisten aineiden kanssa, mut yhtäkkiä lukiossa ne parani, kun opettajat opettaa meillä ainakin asian tarkemmin! Meillä saa myös helposti tukiopetusta ja itseäni helpotti myös tieto lukihäiriöstä, jonka myötä koulusta saa enemmän tukea.

Muista vaan ettei numerot määritä sua ihmisenä ja vaikka parissa aineessa ei oliskaan niin hyvä niin se ei koske kaikkia aineita. Lukiossakin loppujen lopuksi ainoo asia mitä katsotaan on ylioppilaskirjoitukset eikä sun ole pakko kirjoittaa matikkaa ollenkaan.

Vastaa aiheeseen: Haasteita luonnontieteellisissä aineissa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top