Siirry sisältöön
:(

Mul on oikeesti tosi paha olla tällähetkellä ja sen verran mitä oon nyt googlaillu ja kattonut nettiä mun pitäis mennä suoraan päivystykseen että saisin apua mutta en tiiä miten mun pitöis se tehä.
Siis mul on ollu nyt pari vuotta tosi pahoi itsetuhosuusongelmii ja nyt ne on pahentunu, viiltelen ja haluun tappaa itteni. Oon jopa koittanut tappaa itteni mut en oo onnistunu mä haluun apua ku musta tuntuu etten enää jaksa kauaa. Muutne voisin mennä kuraattorille tai vanhemmille mutta mulla on liikaa ongelmia vanhempien kaa ja tiiän ettei ne tajuis mitä mun päässä oikeesti liikkuu ja en luota koulukuraattoriin ja siihen että se oli tästä hiljaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että laitoit asiasta viestiä. Onpa kurja kuulla, että vointisi on nyt todella huono. Mutta olen tosi iloinen, että haluat saada apua ja siitä, että olet ylipäätään edelleen siellä! Haluaisin niin rutistaa sinua juuri nyt ja sanoa, että kaikki kyllä kääntyy vielä hyväksi! On todella tärkeää, että opimme pitämään huolta itsestämme ja hakemaan apua silloin, kun emme enää pärjää yksin. Oletkin nyt toiminut todella viisaasti kirjoittamalla tänne tilanteestasi.

Jos hätä on suuri, voit aina soittaa hätäkeskukseen ja sanoa, että pelkäät satuttavasi itseäsi tai tekeväsi jotain peruuttamatonta. Toinen vaihtoehto on soittaa kuntasi terveyskeskuksen päivystykseen tai kävellä sinne paikan päälle. Kolmas vaihtoehto on kertoa asiasta koulusi ammattilaisille eli esimerkiksi terveydenhoitajalle tai kuraattorille. Kun kerrot heille huonontuneesta voinnistasi, he kyllä tietävät, mitä tehdä.

Ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus eli he eivät saa kertoa asioistasi eteenpäin. Silloin, kun he joutuvat sen virkansa puolesta tekemään, heidän tulee aina keskustella siitä ensin sinun kanssasi. Jos tämä mietityttää sinua, voit ottaa sen puheeksi heti ensimmäiseksi ja kysyä suoraa, kenelle kaikille tieto asioistasi menee.

Ammattiavun lisäksi voit aina myös soittaa meille, mutta haluan tähdentää, että palvelumme eivät korvaa ammattiapua. Me vapaaehtoiset päivystäjät juttelemme mielellämme kanssasi puhelimessa, chatissä ja kirjepalvelussa esimerkiksi silloin, kun mietit mitä sanoisit ammattilaisille tai kun odotat seuraavaa aikaa. Olet tärkeä ja olen niin iloinen, että haluat taas voida hyvin!

Paljon tsemppiä ja lämmin halaus sinulle!
Terveisin
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluan akuuttiin hoitoon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top