Siirry sisältöön
moms spaghetti🇺🇦

en tiiä minne tää aihe oikein kuuluu mut kirjotan sen tänne.
eli siis, haluisin erota kirkosta, mä en usko jumalaan tai jeesukseen, ja kaikki tarinat mitä vaikka uskonnon tunneilla puhutaan, nii mä en vaan nauti siitä.
menetänkö mä jotain, jos eroon kirkosta? nii ja oon myös rippikoulun sijaan miettinyt prometheus leiriä, jos jollain on jotain kokemuksia prometheus leiristä, nii kertokaa ihmees :)

Enkel🕊

No sulla kannattaa ottaa selvää uskonnosta, ja sitten vasta miettiä, kannattaako erota!

No harmi. Aikuisena sitten voi erota. Onko se oikeesti noin kamalaa?

moms spaghetti 🇺🇦

ei se kamalaa ole mutta koen kirkkoon kuulumisen turhana, ja en koe usko mihinkään, vaikka kuinka asiasta puhuttaisiin :)

Ketsuppi

Moi! Itse olen isonen eli olen aika vahvastikin kirkon toiminnassa mukana, mutta olen myös itse miettinyt kirkosta eroamista. En tiedä oikein itsekään mihin uskoa, mutta en ainakaan vahvasti ole uskossa.

Ripari oli mulle kiva kokemus, mutta uskon että prometheus-leirit on ihan yhtä kivoja/kivempia. En kuitenkaan tunne ketään joka olisi tuollaisen käynyt, mutta vaikuttaa mukavalta.

Itselleni kirkkoon kuulumisessa pääpointti on kirkkohäät ja johonkin kuuluminen. Isosenakin oleminen on hauskaa, mutta näen, että en olisi sen surullisempikaan jo eroaisin kirkosta. Ja vähän ne aikuisuuden kirkkoverot mietityttää, mutta olen ajatellut, että niistäkin kumminkin osa menee hyväntekeväisyyteen niin ehkei se ole niin paha.

Eli jos susta tuntuu, että haluat erota kirkosta, niin tee se. Hyvää tulevaa kesää! 💗💗

Happy_HelloKitty

moms spaghetti🇺🇦, uskotko sä mitään? Meille nimittäin on uskonnon tunneilla sanottu, että jokainen kirkkoon kuuluva määrittelee itse oman uskonsa. Eli siis jos uskoo vaikka vaan pari juttua, niin sekin on ihan ok. Mäkin uskon niihin perustapahtumiin, mutta en mihinkään Jeesuksen ihmetekoihin. Tästä ei varmaan ollut mitään hyötyä, mutta kerroinpahan kuitenkin:)

Koita pärjäillä💜❤️

moms spaghetti 🇺🇦

eli en siis usko mihinkään mitä vaikka uskonnon tunneilla käsitellellään, enkä usko raamattua :)

Tiuku Vikkelävarvas🍀🧚‍♂️

Peikon iltahetki:

Raparperin alla, nauttii peikko iltapalaa.
Minttuteetä siemailee,
Mustikoita maistelee,
Ja kuuntelee, kun lehdistössä sade soittaa salaa. Ja häntä huiskii itikoita, iltatuuli halaa.

PuShEeN

Hei, Moms Spaghetti🇺🇦! Tietenkin sä saata olla uskomatta Jumalaan, jos haluat!! ❤️On tosi tärkeetä että jokainen ihminen saa päättää omasta uskonnostaan/uskonnottomuudestaan.✨

Mun mielest sun kannattais kuitenkin ensin käydä rippikoulu, kosk se on ihan super hauskaa, ja sen jälkeen saa unäsein lahjoja😏.

Mä en tiedä minkä ikäinen oot mutta luulisin et sä oot sen ikänen et meet viimeistään vuoden päästä rippikouluun siis suosittelisin vielä odottamaan sen aikaa, vaikka lopulta se on kuitenkin sun ihan oma päätös.😊

On tosi harmi tietenki ettet viihdy uskonnontunneilla😪. Voisit vaikka pyytää, että pääsisit kokeilemaan kuukaudeksi et-(elämänkatsomustieto) tunneille, niin saisit tietää minkä laista siellä on. Jos sekään ei ole kivaa niin en oikein tiedä mitä pitäisi tehdä.😳Voisit vaikka ehdottaa opettajallesi aiheita mitä voisitte käydä läpi et:ssä jos sinne mieluummin haluat jäädä. Et:eessä ei katsokaas koskaan tehä oikein mitään (mulla on kokemusta, en oo koko ikäni aikana kuulunu kirkkoon)😂. Ja tiesittekö, että minun tietääkseni ei ole pakko käydä uskonnontunneilla, vaikka kuuluisikin kirkkoon😁. Koska kun kuuluu kirkkoon saa kyllä tietääkseni jotain etuja, en vaaäin muista mitä ne olivat.😅

Oho, huomaan että tästä tekstistä tulikin aika pitkä vaikka oli tarkoitus kirjoittaa vain pari lausetta😅🤣.

No ehkä tässä lopetttelenkin😅, eli joo ei ollut muuta asiaa.

Onnea matkaan ja hyvää kevättä kaikille!! Toivon sulle jotain hyvää ratkaisua sun pulmaan, moms spaghetti🇺🇦 ja kaikille muillekin joilla on ongelmia!! Muistakaa että olette ihania!

moms spaghetti 🇺🇦

PuShEeN :]
oon 12 vuotias (täytin tänä vuonna 12)
ja rippikouluun on siis vielä hetki :)
🐢

PuShEeN

Ok no… Lol🤣

Outo (ko?)

Itsekkin haluaisin erota kirkosta ja mennä koulun uskonnon sijaan elämänkatsomustietoon mutta vanhempani eivät anna vaikka olen sanonut heille että en usko Jumalaan tai Jeesukseen, mutta eivät he anna. Olisiko ideoita miten ”ylipuhua” heidät että saan mennä koulussa elämänkatsomustietoon?
Kiitos jos vastaisitte 💚🐴✨

Random tytsy 🌱

Mäki mietin samaa, en itekkään usko jeesukseen tai jumalaan. Mutta no, en oo varma. :/

Mäkin haluaisin mut menin silti riparille :D tais olla virhe kun mulla keittää siellä yli koko aika. Mut kyl aikusena ajattelin

Vastaa aiheeseen: haluan erota kirkosta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top