Siirry sisältöön
Turha 13 v

Eli siis oon 13v ja mul on ollu jo pitkään itsetuhosii ajatuksii mut jos kertoisin jollekki nii ei se ymmärtäis. [osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos tärkeästä viestistäsi.

Kirjoituksesi perusteella minulle syntyy suuri huoli sinusta. Ymmärrän että sinulla on todella paha olla ja tarvitset apua. Itsensä satuttaminen tai kuoleman tuottaminen, ei kuitenkaan ikinä ole oikea ratkaisu omaan pahaan oloon. Muita ulospääsyjä omasta pahasta olosta löytyy aina vaikka siltä ei tuntuisikaan. Joskus tarvitsee toisen apua, jotta itse voisi nähdä nämä muut ulospääsyt. Apua on aina saatavilla ja sitä on aina parempi hakea ennen kuin tekee itselleen jotakin peruuttamatonta. Hätäkeskukseen voi aina olla yhteydessä, jos pelkää, että on tekemässä jotakin pahaa itselleen, sinne soittamista ei kannata ikinä miettiä kahdesti, apu on aina taattu.

Olisi kuitenkin todella todella tärkeää, että saisit kerrottua näistä ajatuksistasi myös lähipiirissäsi olevalle aikuiselle. Sinä et ole yksin eikä sinun tarvitse joutua kantaa näin pahaa oloa yksin. Uskon, että lähipiirissäsi on varmasti joku turvallinen aikuinen, joka on valmis auttamaan sinua pääsemään yli pahasta olostasi. Ja vaikka kerroit, ettei kukaan ymmärtäisi sinua, todellakin uskon, ettei tämä ole totta. Asia, josta puhut on todella vakava, ja jos sen ilmaiset jollekin lähipiirissäsi olevalle aikuiselle on minun vaikea uskoa, että tämä aikuinen sen sivuuttaisi eikä ymmärtäisi sinun hätääsi.

Sinulla on oikeus voida hyvin ja toivon sydämeni pohjasta, että uskallat kertoa miten voit jollekin lähipiirissäsi olevalle aikuiselle. Myös meille voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) ja purkaa pahaa oloasi. Yhdessä päivystäjän kanssa voit keskustella nimettömästi ja luottamuksellisesti ajatuksistasi ja miettiä mitä ratkaisuja on olemassa.

Ymmärrän, että sinulla on tällä hetkellä todella paha olla, mutta se ei tarkoita, ettetkö voisi voida paremmin jonkin ajan kuluttua. Apua on olemassa ja toivon että jaksat pyytää ja vastaanottaa apua oloosi. Sinä olet tärkeä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluan kuolla

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top