Siirry sisältöön
14 vuotias tyttö

Moi, oon siis tosiaan neljätoista vuotias tyttö. haluaisin laitokseen haukkaa vähän happee. Kotona on vaikeeta olla ja vähän huono olla. Mun pahatapa on valehtelu. Oon menettänyt luoto kaikkiin mun perheenjäseniin. Äitini haukkuu minua ja sisarukset myös. Ajattelen että mun olis helpompi vaan kuolla tai edés lähteä haukkaamaan happea jonnekkin muualle. Riitelen todella paljon äidin kanssa ja huudetaan toisillemmme. Olen lastensuojelun kanssa tekemisissä mutta tämän koronavirus tilanteen takia en ole tavannut sossujani vähään aikaa. Viimeksi ko näin niitä tekivät mulle masennus testin. Toivon että vastaatte tähän jotain :)
Onko asiani tarpeeksi” vakava” jonka takia pääsisi laitokseen edes vähäksi aikaa ?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei, olen tosi pahoillani, että olet joutunut odottamaan vastausta näin kauan!
Minusta oli tosi hienoa, kun rehellisesti kerroit tavastasi valehdella. Se on toki ikävä tapa, mutta se, että tiedostat sen on jo hyvä asia. Se, että valehtelet ei oikeuta äitiäsi tai sisaruksiasi haukkumaan sinua. Varmasti tuntuu pahalta, jos omat perheenjäsenet haukkuvat.

Ajattelet, että sinun olisi hyvä päästä laitokseen hengähtämään ja nyt pohdit, että onko tilanteesi sellainen, että voisit sinne mennä. Kerroitkin, että olet lastensuojelun kanssa tekemisissä ja päätöksen laitokseen sijoittamisesta tekee sinun oma sosiaalityöntekijä. Olisi tärkeätä, että kerrot sossullesi rehellisesti ajatuksistasi ja siitä, miten koet tämän hetkisen perhetilanteesi. Yhdessä voitte miettiä, että mikä olisi se paras keino sinun auttamiseksi. Voit olla itse sosiaalityöntekijääsi yhteydessä, jos teille ei nyt ole sovittuna tapaamisia.

On ihan tosi hienoa, että haluat apua tilanteeseesi ja sitä on saatavilla.

Aurinkoisia päiviä toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluan laitokseen.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top