Siirry sisältöön
Jöö ö

Mul on hyvät välit vanhempii jne mut sisaruksii ei ne vaa haukkuu ja syyttää iha kaikest mua, rakastan mun vanhempii, mut himas en haluu/pysty asumaan, tää ei oo oikee paikka mulle mua ahdistaa aina ku tuun kotii, oon satuttanu itteeni kosk en haluu asuu tällää mut en uskalla kertoo kellekkää pelottaa et vanhemmat suuttuu, asun iskäl kosk mutsi ja faija o eronnu enkä saa muuttaa äitille, haluun laitoksee kosk koen että se auttais mua 🥺

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka ja lämmin kiitos, kun kirjoitit tänne palstallemme! Uskon, että täällä saattaa olla monia tätä lukevia nuoria, jotka ehkä samaistuvat tilanteeseesi sen suhteen, että vaikka vanhemmat ovat rakkaita, silti kotona voi olla monenlaisia ongelmia, jotka herättävät huolta.

Kirjoittamasi perusteella tilanteesi kuulostaa raskaalta. Jos oikein ymmärsin, sinulla on vaikeat välit sisarustesi kanssa ja koet heidän syyttävän sinua kaikesta. Tilanne on jopa edennyt niin pitkälle, että sinusta tuntuu, ettet halua enää asua kotona. Tuntuu tosi pahalta sun puolesta, että olet joutunut kantamaan noin pahaa mieltä. Kodin pitäisi olla turvallinen paikka, jossa kaikilla perheenjäsenillä on hyvä olla. Toki riidat ja erimielisyydetkin kuuluvat elämään, mutta silloin jos ne tuntutuvat kuormittavan mieltä kohtuuttoman paljon, jonkin täytyy muuttua.

Kerroit, että et ole uskaltanut kertoa tilanteesta kellekään, et myöskään vanhemmille, koska pelkäät heidän suuttuvan. Jäin miettimään vielä tätä, etenkin kun sain sen käsityksen, että vanhempasi ovat sinulle tärkeitä. Ymmärrän sen, että näiden asioiden esiin ottaminen esimerkiksi isän kanssa jännittää, mutta siitä huolimatta haluaisin rohkaista sinua vielä miettimään sitä asiaa. Uskoisin, että kotitilanteessa olisi jotain sellaista, johon isäsi voisi vaikuttaa, jos vain tietäisi, kuinka ikävänä sinä sen koet tällä hetkellä.

Minulla heräsi huoli sinusta, kun kerroit satuttavasi itseäsi. Kiitos, että rohkeasti otit asian esille. Itsensä satuttaminen on aina vakava asia eikä sen kanssa pidä jäädä yksin. Mitä ajattelisit siitä, että olisit yhteydessä esimerkiksi koulunne kuraattoriin? Minusta olisi tosi tärkeää, että saisit puhua luotettavan ja turvallisen aikuisen kanssa kaikesta tuosta, mitä olet joutunut kantamaan sisälläsi. Olet myös mitä lämpimimmin tervetullut juttelemaan luottamuksella ja maksutta meidän vapaaehtoisten päivystäjiemme kanssa joko lasten ja nuorten puhelimessa tai chatissa. Halutessasi voit kirjoittaa myös nettikirjeen. Lisää tietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lähetän sinulle lämpimän halauksen rohkaisuksi ja toivon, ettet jäisi enää yksin näiden asioiden kanssa! Sinä olet tärkeä ja ansaitset voida hyvin.

Terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluan laitokseen.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top