Siirry sisältöön
Perho

Nyt mulla ei ole aikaa, joten tulee lyhyt viesti.
Olette ehkä aiemmin huomanneet minun kirjoittamia viestejä? No, ne kertoo paljon.

Eli olen oikeasti niin pohjassa, että haluan että mulla todetaan masennus. Mä haluan. Tämä mun jatkuva paha olo ei ole normaalia. VAI ONKO?! Kaikki vähättelee sitä. (Tai musta tuntuu siltä. Koska tämä tilanne on oikeasti paha, en halua yhtään mitään: ”Se menee ohi”- lausahdusta.) Eikä kukaan ymmärrä. Ja mä haluan että jos mulla todetaan masennus, kaikki ymmärtää, ettei mulla OIKEASTI ole kaikki ok.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Perho,

Kiitos kirjeestäsi tänne nuorten keskustelupalstalle. Kirjeesi perusteella olet fiksu ja kypsä nuori, joka on huolissaan omasta jaksamisestaan ja voinnistaan. Voit olla todella ylpeä itsestäsi, että olet näin rohkeasti lähtenyt hakemaan itsellesi apua, jota ehdottomasti ansaitset saada!

Pohdit, onko paha olo normaalia. Meillä jokaisella on joskus huonoja päiviä ja aikoja, kun mikään ei tunnu auttavan ja piristävän. Jos paha olo on kuitenkin jatkuvaa, useita viikkoja kestävää eikä tunnu helpottavan mitenkään, on asiasta syytä kertoa jollekin aikuiselle.

Kerrot, että koet muiden vähättelevän pahaa oloasi. Vähättely ei välttämättä johdu siitä, ettei ihmiset välittäisi vaan joskus voi olla vaikea ja hankala nähdä että oma läheinen voi huonosti kun huomio on jossain muualla. Siksi olisikin niin tärkeää pysähtyä toisen kohdalle, kysyä miten voit ja kuulla jos toisella olisikin kerrottavaa.

Oletko yrittänyt jutella asiasta kotona vanhemmille tai koulussa esimerkiksi kuraattorille tai terkkarille? Olisi tärkeää, että pääsisit juttelemaan pahasta olostasi jollekin ja voisitte yhdessä miettiä, miten saisit itsellesi sitä tukea ja apua mitä tarvitset voidaksesi paremmin. Muistathan, että me myös Lasten ja nuorten puhelimessa (p.116 111) ja chatissa olemme tukenasi, mikäli kaipaat juttuseuraa.

Rohkeutta ja valoa, ethän jää yksin <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluan masennuksen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top