Siirry sisältöön
tyttö

haluun vaa kadota. en jaksa kouluu enää, tuntuu et kaikki on turhaa eikä mun elämä muutu.
kaikki samat asiat vaan tapahtuu joka päivä samassa järjestyksessä, ei tapahu ikinä mitään uutta…

tekis mieli vaan kadota, laittaa snäpis haamutila päälle, laittaa sijainti pois päältä, laittaa kavereille viestit et rakastan niitä, pakata eväät ja vaan lähtä kävelee johonki random suuntaa niin kauan et ku0lee tai joku löytää.

mitä pitäis tehä?? pitäiskö vaan kadota

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Oli ikävää kuulla, kuinka koet kaiken olevan turhaa ja haluaisit vain kadota. Tosi tärkeää, että päätit kirjoittaa ajatuksistasi!

Kuvailit, kuinka et jaksa koulua enää ja koet, ettei elämäsi muutu, vaan kaikki asiat tapahtuvat samalla tavalla vain päivästä toiseen. Sinun elämäsi on ihan valtavan merkityksellinen, mutta luulen, että nyt kaipaisit apua ja tukea itsellesi, että jaksaisit paremmin.

Muistatko, mitkä ovat olleet sinulle aiemmin niitä asioita, jotka ovat tuntuneet sinusta kivoilta ja tuottaneet iloa? On tärkeää, että oman arjen keskellä olisi kivoja juttuja, joista nauttii. Ja sekin on tietenkin tärkeää, että välillä on jotakin erityistä, mitä odottaa! Mitä ajattelet, että kaipaisit arkeesi enemmän? Viestisi perusteella kuulosti ainakin siltä, että sinulla on rakkaita ja tärkeitä kavereita, mikä on tosi ihana juttu! Voisiko heidän kanssaan vietetty aika tuoda sinulle iloa? Entä onko sinulla jotakin uusia asioita mielessä, mitä haluaisit kokeilla tai tehdä?

Jos omasta elämästä ei enää meinaa löytyä sellaisia asioita, jotka tuntuvat itsestä mielekkäältä ja tuntuu vaikealta jaksaa, niin silloin olisi tärkeää saada joltakin turvalliselta ja luotettavalta aikuiselta tukea. Sinun ei pidä kadota, vaan nyt on jonkun toisen aika auttaa sinua jaksamaan. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, jolle voisit kertoa ajatuksistasi? Joskus nopeimmin apua voi saada omalta läheiseltä aikuiselta, esimerkiksi vanhemmalta, mutta keskusteluapua voi hakea myös koulun työntekijöiltä, esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta tai -kuraattorilta. Aikuisen kanssa yhdessä voitte miettiä, miten arkeesi pystyy vaikuttamaan niin, että jaksaisit paremmin ja mielialasi kohentuisi.

Jos kaipaat vinkkejä, miten omia huolia voi ottaa puheeksi, voit tutustua tähän Nuortennetin sivuun: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/

Jos haluat keskustella turvallisen ja luotettavan aikuisen kanssa nimettömästi ja luottamuksellisesti, voit myös soittaa meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) ma-pe klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Myös Nuorten Tukilinja päivystää samassa numerossa arki-iltaisin ma-pe klo 20-24. Voit tulla myös chattiin (auki joka ilta klo 17-20) tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Sinä olet tärkeä ja merkityksellinen! Vaikka nyt olo tuntuisikin voimattomalta ja toivottomalta, niin apua saatavilla. Älä jää yksin. <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: haluun kadota

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top