Siirry sisältöön
13-v tytteli

Eli mennään siis suoraan asiaan.
Epäilen itselläni masennusta. Mul on alakuloisuutta, enemmän itkemistä, synkkä mieli, halu vahingoittaa itseä ja niin olen tehnytkin jo mutta en ole yrittänyt !tsar!a. Oon tehnyt netin masennustestei jo useamman ja kaikki näyttää masennusta(mutta en tiiä kuinka luotettavia ne on. On myös menny moti kouluun. Väsyttää myös paljon enemmän kui aiemmin ja väsyn lähes tyhjästä(vaikka mä nukun 10 tuntii päiväs). Itsetunto ongelmii. Kukaan ei tiedä näistä asioista. Eikä mul oo rohkeutta kertoa kenellekään. En haluu olla sosiaalisissa tilanteissa ja haluun vaan maata mun huoneen sängyssä yksin. Joka ikinen ilta kun menen nukkumaan toivon että kun nukahdan en enää herää. Haluun suljetulle osastolle jotta saan olla yksin, levätä ja mikä tärkeintä SAADA APUA. Ja mä haluun täältä oikeesti neuvoja enkä vaan et mee kuraattorille jne.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei 13-v tytteli, ja kiitos rohkeasta viestistäsi!

Ensinkin voit olla todella ylpeä itsestäsi, että olet lähtenyt hakemaan apua ja tukea itsellesi, sen ehdottomasti ansaitset! Kuvailet viestissäsi pahaa oloasi ja sitä kuinka epäilet itselläsi masennusta. Olet oikeassa siinä, että alakuloisuus, lisääntynyt itkuisuus, väsymys, joka ei mene ohi nukkumalla sekä synkät ajatukset itsensä vahingoittamisesta kertovat kaikki siitä, että kaipaat ja tarvitset itsellesi apua, jotta olosi paranisi.

Kuka tahansa meistä voi sairastua ja kaikki meistä tarvitsevat myös joskus toisen ihmisen apua. Kenenkään, myöskään sinun ei tarvitse selviytyä tästä yksin, vaan ansaitset ympärillesi ihmisiä, jotka voivat ja osaavat sinua auttaa.

Kerrot viestissäsi, ettei sinulla ole ollut rohkeutta kertoa kellekään. Olet kuitenkin ottanut sen ensimmäisen tärkeän askeleen ja kirjottanut asiasta tänne. Toivon, että keräät sen saman rohkeuden ja kerrot asiasta jollekin lähipiirissäsi. Vaikka se neuvo voi tuntua sinusta hankalalta tai typerältä, se on lopulta tärkein ja helpoin keino saada apua. Kun joku aikuinen saa tietää olostasi, poistuu samalla taakka ja vastuu sinulta. Se ihminen voi olla kuka vaan lähipiirissäsi, opettaja, vanhempi, kummitäti, terkkari, kuka tahansa, jolle sinusta tuntuu helpolta tai edes vähiten hankalalta jutella. Jos asiasta puhuminen tuntuu vaikealta, kirjoita vaikka lappu, johon muutamalla sanalla kerrot olostasi. Aikuinen kyllä ymmärtää, kun näkee kirjoituksesi.

On myös tärkeää, että saisit välillä levätä pahan olon ja tunteen keskellä. Onko jotain, mistä saisit tällä hetkellä hyvää mieltä tai rauhaa? Leffan katsominen, musiikin kuuntelu, ulkoilu ja liikkuminen, leipominen, käsitöiden tekeminen, mikä tahansa tekeminen, joka tarjoaa sinulle pienen hengähdyshetken pahasta olostasi, on hyväksi. Se luo myös toivoa siihen, että vielä joku päivä olosi on taas parempi ja sinulla on helpompi olla.

Mikäli asiasta kertominen tuntuu vielä liian isolta askeleelta, muistathan, että olemme sinua varten, jos haluat jutella tai kirjoittaa meille. Voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chatin tai nettikirjeen välityksellä https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/
Palveluissamme pystyt juttelemaan nimettömästi mistä tahansa asiasta.

Toivon sinulle voimia ja jaksamista, muista että olet kaiken avun arvoinen! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluun osastolle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top