Siirry sisältöön
hmm

Haluun pois kotoo, ei oo hyvä olla täällä. Äiti kritisoi koko ajan ja koko ajan saa olla varpaillaan että milläköhän tuulella hän nyt on. Itsetunto romahtanu kokonaan, en paljo käy enää missään. Itsetuhosiakin ajatuksia on sen suhteen että jos en pääse pois täältä nii tapan ihteni.
oon 17 kohta 18 onko mahollista saaha jotain tukia tai jotain muuta tapaa mahdollistaa muutto? Teen sijaisuuksia päiväkotiin joten silleen rahaakin vähän on.
lastensuojeluun en lähde. En halua alkaa ”sovittelemaan” tätä koska sitä ollaan jo yritetty eikä se oo tuottanu mitään tulosta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa ikävä kuulla, että et saa äidiltäsi sellaista kohtelua, jota toivoisit. Olisi hienoa, jos hän voisi olla tukenasi ja turvanasi kaikissa tilanteissa.

Joskus tosiaan on niin, että emme tule toimeen lapsuudenperheemme kanssa. Joskus välit parantuvat poismuuton jälkeen, joskus ei. Omassa kodissa ei ole muiden ihmisten mielialojen vaikutuspiirissä ja voi olla niiden ihmisten seurassa, joiden kanssa viihtyy.

On kyllä olemassa erilaisia tukia asumiseen ja elämiseen. Niistä saat tietoa Kelasta. Voit vaikka aloittaa Kelan nettisivulta, jossa on tietoa tuista ja josta voit varata joko soittoajan tai ajan palvelupisteeseen. Siellä osataan sanoa, minkälaista tukea sinun on mahdollista saada.

Jos opiskelet, voit saada edullisen opiskelija-asunnon (siitä kannattaa kysyä esim. kuraattorilta), muulloin vuokra-asuntoja voi katsoa kotikunnan nettisivuilta tai erilaisilta vuokra-asuntojen nettisivuilta (löydät ne googlaamalla esim. kotikuntasi + vuokra-asunto).

Itsetuhoiset ajatuksesi saivat minut kyllä huolestumaan. Jos ne jatkuvat, niin haethan itsellesi apua? Sitä saat joko opiskelijaterveydenhuollosta tai paikkakuntasi terveyskeskuksesta.

Voit myös soittaa tänne meille, jos haluat jutella tästä tai mistä tahansa muusta asiasta. Puhelinpalvelumme on auki joka päivä numerossa 116 111 (puhelu on sinulle maksuton). Voit myös tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa meille nettikirjeen.

Kaikkea hyvää sinulle!
Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Haluun pois kotoo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top