Siirry sisältöön
kysyn vaan

Moi! Olen kohta 13v tyttö, olen seiskalla. Haluaisin kysyä yhtä juttua. Eli siis jotkut luokkalaiseni tytöt itsetyydyttävät. Olemme jutelleet siitä, ja tiedän kyllä miten se tehdään…minulla on vain ongelma… En löydä emätintäni😅. Saattaa kuulostaa hassulle mutta olen katsonut netistä kuvia naisen anatomiasta, tiedän kyllä missä sen pitäisi olla, missä on klitoris jne. En vain löydä… Olen katsonut peilin kanssa, mutta näen vain kohdan jossa emättimen pitäisi olla ja siinä joku epämääräinen kyhmy. Minulla on alkanut kuukautiset ja valkovuoto sun muut eli jossain sen emättimen on oltava, mutta onko mahdollista ettei se ole oikealla paikalla, vai olenko vain tyhmä enkä löydä sitä? voihan se olla se kyhmy, tai jos yritän työntää siihen kyhmyyn sormea niin se siirtyy sivuun, vai onko siinä normaalisti pallo? Vai onko siinä pallurassa emätin aukko jossain… ei tämä mitään vakavaa ole, ei siihen satu ja olen aika varma että se on normaali tai että siinä on emätin aukko tai että se on se vitsin immenkalvo tai jotain.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi!

Itsetyydytys on tosiaan normaali ja hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja siihen, minkälainen kosketus tuntuu itsestä hyvältä. Siinä voi testata erilaisia fantasioita ja joillekin se on tapa rentoutua.

Olet aivan oikeilla jäljillä siinä, että jos sinulla on kuukautiset, niin anatomiassasi ei ainakaan ole mitään vikaa: sinulla siis on munasarjat, kohtu ja emätin ja kaikki oikeilla paikoillaan.

Emätin on ns. ”potentiaalinen tila” ei normaalisti supussa, mutta tarvittaessa (kuten itsetyydytyksessä, emätinyhdynnässä, tamponin käytössä tai synnytyksessä) se laajenee tarvittaessa paljonkin. Näin ollen sen suu on myös supussa ellei siihen työnnä jotain, esimerkiksi sormea tai tamponia. Se on ainoa paikka, johon pystyt laittamaan sormen, jos peräaukkoa ei lasketa. Sormen työntäminen emättimeen onnistuu parhaiten, kun emättimen seinämät ovat liukkaat eli joko kiihottuneena, kuukautisten aikana tai siten, että käyttää jotain turvallista liukastetta. Joskus sisemmät häpyhuulet saattavat olla emättimen aukon suojana, mutta uskon, että löydät sen kyllä tunnustelemalla.

Kuvailusi mukainen pallukka saattaa olla klitoriksen pää tai sitten se on virtsa-aukon suu, mutta näkemättä sitä on vaikea sanoa. Virtsa-aukkoon ei saa sormea työnnettyä eli siihen ei voi emättimen aukkoa sekoittaa. Immenkalvo taas on emättimen sisällä, eräänlainen reunus sen seinämillä.

Toisaalta et välttämättä tarvitse emätintä itsetyydytykseen. Jokaisella omat erogeeniset alueet on eri paikoissa ja useilla klitoris on naisilla kaikista herkin paikka, sillä siinä on hyvin paljon nautintoa tuovia hermopäätteitä (itse asiassa kaksi kertaa enemmän kuin koko peniksessä). Muita erogeenisia alueita voivat olla esimerkiksi rinnat, kaula, niska, korvat, sisäreidet jne. Emättimen seinämissä sen sijaan on hyvin vähän tuntoaistimia ja siksi pelkkä emätinyhdyntä tai emättimen seinämien stimulointi tuo harvalle naiselle suurta nautintoa.

Jos emättimen paikka hämmentää sinua yhä, voit kysyä sitä kouluterkkarilta. Mutta uskon, että tutkimalla löydät sen kyllä.

Jos itsetyydytyksessä tai missä tahansa muussa asiassa on jotain, mitä haluat kysyä, voit aina myös soittaa meille tai tulla chattiimme juttelemaan. Numeromme on 116 111 ja sekä puhelin että chat ovat auki joka päivä. Lisäksi meillä on nettikirjepalvelu, jos tykkäät enemmän kirjoittaa. Meihin saa ottaa yhteyttä missä tahansa asiassa!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: helou vaan teillekin. :)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top