Siirry sisältöön
nupsukka

Heij:c elikkä oon nytte yli vuoden kamppaillu masennuksen kanssa.Suuri ihme on,että oon elossa viel.Kaikki alko yhes vaihees olla Jo paremmi[osa tekstistä poistettu].Mun paras kaveri on yrittäny auttaa mua jaksaa,mutta eisekää enää jaksa mua.Kävin jssai psykiatrial jja sain taas apua jaksamiseen.Nyt ongelma on siinä,että kaikki loput kaverit on ruvennu vähättelee mua ja mun masennusta.esim.Sulla on asiat hyvin verrattuna johkin toiseen.Ei ne koulussaka paljoo musta välitä.Oon miettiny välittäiskö jos kuolisin.[osa tekstistä poistettu]Mitenn saan taas kaverit mun kaa..?

MLL Ylläpito

Hei ”nupsukka”,

kirjoituksestasi herää huoli. On vakava asia, jos sinulla on niin paha olla, että satutat itseäsi. Itsensä satuttamisesta tulee usein loppu viimeksi entistä kurjempi fiilis, vai mitä? Mutta se kertoo siitä, että tarvitset apua ja tukea pahaan oloosi. Sinun ei missään nimessä tulisi selvitä yksin!

Kurja kuulla, että koet kavereidesi vähättelevän sinun oloa. Jokaisella on omat ”ongelmansa” ja jokaisella on oikeus tunteisiin. Ei niitä tarvitse eikä voi verrata muihin.

Voisiko olla, että kaverisi tuntevat olonsa avuttomiksi? He ehkä tietävät, että eivät voi yksin auttaa sinua? He saattavat sisimmässään olla kovin huolissaan sinusta ja siksi reagoivat torjuvasti, koska pelkäävät ja ovat vähän neuvottomia. He varmasti toivoisivat, että alkaisit voimaan paremmin, mutta eivät ihan tiedä, miten auttaa.

Kerroitkin, että kävit juttelemassa aiemmin psykiatrin kanssa ja se helpotti oloasi. Voisitko päästä saman henkilön juttusille uudestaan? Voisitko kertoa vanhemmillesi ja/tai kouluterveydenhoitajalle, miten asiat todellisuudessa ovat, eli voit jälleen huonommin? Olisi myös tärkeää, että he tietäisivät, miten yrität lievittää pahaa oloasi. Uskon, että saat apua jälleen, jos rohkaistut kertomaan aikuiselle. Sitä kautta myös ystävyyssuhteesi voivat alkaa voida jälleen paremmin.

Muista, että voit aina myös hyödyntää Lasten ja nuorten puhelinta ja nettipalveluita (kirjepalvelu ja chat), jos haluat aikuisen apua nimettömänä. Älä jää yksin asioidesi kanssa, koska olet avun arvoinen ja sinusta välitetään!

Vastaa aiheeseen: help me!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top