Siirry sisältöön
Minä se vaan

Elikkä siis mulla on sellanen olo et mä en jaksa mitään ja kukaan ei välitä. En syö kunnolla ja mun numerot tippuu koulussa. Mitä tää on??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tosi hyvä, että kirjoitit tänne palstalle. Sain viestistäsi sellaisen kuvan, että tällä hetkellä sun olo on melkoisen raskas, mikä tietysti on tosi kurjaa. Näiden asioiden kanssa ei kannata eikä tarvitse jäädä yksin!

Kerroit useammastakin huolestuttavasta jutusta: koet, ettei kukaan välitä sinusta, olotilasi on jaksamaton ja koulunumerot tippuneet. Ajattelen, että nuo ovat tosissaan sellaisia hälytysmerkkejä, joita kannattaa kuunnella ja hakea apua – juuri niin kuin olet tehnytkin, kun kirjoitit tänne.

Se on tosi ahdistava tunne, jos kokee, ettei kukaan välitä. Tuntuu pahalta sun puolesta, että sä koet niin. Lupaan sulle kuitenkin, että on ihan oikeasti meitä, jotka välitetään. En tiedä, onko sun kohdalla kyse siitä, mutta joskus jos oma mieliala on alakuloinen, siihen saattaa liittyä sellaista arvottomuuden tunnetta ja kokemus, ettei kukaan välitä. Toisinaan voi olla niin, ettei siinä mielentilassa huomaa, että ympärillä saattaakin olla joku, joka oikeasti välittää.

Et kertonut tässä enempää tilanteestasi, mutta rohkenisitko soittaa meidän lasten ja nuorten puhelimeen tai tulla chattiin juttelemaan? Molemmissa saisit jutella luottamuksellisesti kahden kesken turvallisen aikuisen, meidän päivystäjän kanssa. Voit myös halutessasi kirjoittaa nettikirjeen meille. Täältä löydät kaikista näistä tarkemmat yhteystiedot: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivoisin kovin, että tulisit kertomaan lisää sun tilanteesta ja jatkamaan juttelua!

Halauksin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Helppiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top