Siirry sisältöön
Jenni

Hei!

Haluaisin tietää, että mikä on hemoglobiini. Mulla on tulossa terveystarkastus, ja oon kuullu, että siellä mitataan hemoglobiini. Miten sitä mitataan? Sattuuko se?

Mua jännittää tosi paljon se terveystarkastus.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Jenni,

Kiitos viestistäsi! Kysyit hyviä kysymyksiä!

Hemoglobiini on veren punasoluissa oleva valkuaisaine, jonka tehtävä on kuljettaa happea ja hiilidioksidia. Meillä kaikilla on hemoglobiinia veressä. On normaalia, että hemoglobiinia tutkitaan terveystarkastuksen yhteydessä. Jos hemoglobiiniarvo on matala, niin se voi näkyä esimerkiksi väsymyksenä. Matalaa hemoglobiinia voi onneksi hoitaa.

Hemoglobiini mitataan ottamalla verikoe. Se on yksilöllistä, miten ihminen kokee verikokeen ottamisen, mutta se voi jonkin verran sattua tai pistää. Onneksi verikokeen ottaminen on nopeasti ohi!

On tosi luonnollista ja normaalia, että terveystarkastus jännittää! Vastaukseni tulee hieman viiveellä, joten oletkohan ehtinyt olla tarkastuksessa jo?

Jännittämisestä kannattaa aina mainita terveydenhoitajalle. Hän tottunut työskentelemään monenlaisten ihmisen kanssa ja monet saattavat jännittää terveystarkastuksia. Terveydenhoitajalta voi myös aina kysyä, jos jokin asia mietityttää terveyteen liittyvissä asioissa.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Jenni

Hei!
Selvä. Kiitos paljon vastauksesta. :)

PS: Mun terveystarkastus on tulossa vasta viikon päästä.

T. Jenni

Vastaa aiheeseen: Hemoglobiini

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top