Siirry sisältöön
Ei yhtään kukaan

Ollu täs jo jonku aikaa semmone et toivoo ittelleen vaa pahempaa oloa koko ajan et vois olla nukkumatta et tulee huono olo ja menee dokaa vaa useimmin et siitäki saa sen huonon olon ja et voisko jotkut vaa puhuu paskaa musta enemmän et vois olla vielä pahempi olo en viiltele tai mitään mut silti haluis vaa pahan olon koko ajan ittelleen ja en tiiä miks välillä tietenki vähä itsetuhoisia ajatuksia ja [Osa tekstistä poistettu] et onks tämmöne kuinka yleistä haluuks joku kertoo onks kellään samanlaista et toivoo ja haluu ittelleen mahdollisimman pahan olon

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Kirjoitit, että sinulla on ollut jonkin aikaa sellainen olo, että toivot itsellesi pahempaa oloa. Kerroit myös, että sinulla on ollut itsetuhoisia ajatuksia. Pohdit, onko kenelläkään muulla samanlaista oloa ja onko se yleistä.

Monenlaiset mielenterveyteen liittyvät asiat ja haasteet ovat harmillisen yleisiä, joten uskon, että et ole asian kanssa yksin. Muista kuitenkin, että sinä olet arvokas ja ansaitset tuntea myös hyvää oloa. <3 Jos on paha olla, niin silloin aina tärkeää saada tukea itselleen.

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja jatkuvasti sellainen olo, että haluaisit vain pahempaa oloa itsellesi, niin siitä kannattaa ehdottomasti jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Esimerkiksi koululla kuraattori, terveydenhoitaja tai psykologi ovat sellaisia, jotka ovat ammattinsa puolesta tottuneet käsittelemään monia mielenterveyteen liittyviä asioita. Aina kannattaa myös jutella jollekin läheiselle aikuiselle. Näiden ajatusten kanssa ei tarvitse olla yksin.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Minä vaan

Minulla ei ole noita kuvailemiasi juttuja, mutta silti tunnen itseni onnettomaksi. En osaa auttaa sinua, mutta tsemppiä voin silti antaa!
Joten TSEMPPIÄ KAIKILLE! ❤️

Vastaa aiheeseen: Henkinen paha olo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top