Siirry sisältöön
Auta

En jaksa odottaa että chat aukeaa sunnuntaina niin kirjoittan nyt tähän, kirjoittin aikaisemmin johonkin toiseen keskustellun, sitä että en uskalla hakea apua, kun epäilen että mulla on syömishäiriö, no mä kuitenkin sitten yksi päivä uskalsin käydä yhdellä psykologilla, muta on vähän pettynyt minun itselleeni nyt, kun mä sanoin sille selaisen valkoisen valheen, kun hän kysyi milloin mä esimerkiksi oksentellen, hän kysyi että liitykö ruokailu aina sihen vai onko se vain jos on paha mieli ilman että syöän ja sitten oksenan, tottakai mää tyhmä sanoin että vain jos on paha mieli ja että ruoka ei liity tähän mitenkään, kun todellisuus on että syön ja oksenan, valehteleen kun pelkän niin paljon että ne diagnoosoi minulle syömishäiriön, on niin pettynyt minun. Mitä mää teen 😥

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka! Tosi hyvä, että kirjoitit tänne palstalle. Olet monella tapaa rohkea, kun olet uskaltanut hakea apua itsellesi. Voit olla ylpeä itsestäsi – minä ainakin olen sinusta!

Olet siis ottanut ensimmäiset askeleet ja rohkaistunut psykologin tapaamiseen, mikä on hienoa. Hän on tietysti tässä vaiheessa sinulle vielä uusi ihminen ja minusta kuulostaa varsin ymmärrettävältä, että näin alkumetreillä keskustelut hänen kanssaan saattavat tuntua hiukan jännittäviltä. Jännittäessään sitä saattaa tulla sanoneeksi jotain, jota ei tarkoitakaan tai kuten itse kuvasit, ”valkoisen valheen”. Ymmärrän sen, että sinua näin jälkikäteen harmittaa tuo asia. Kuitenkaan et ole mielestäni tehnyt mitään väärää etkä varsinkaan mitään sellaista, jota ei voisi korjata.

Kirjoitit, että pelkäät kovasti sitä, että psykologi diagnosoi sinulla syömishäiriön. Ymmärrettävästi ajatus voi tuntua tosi pelottavalta. Mitä olet mieltä, voisiko tuon ajatuksen sanoa psykologille? Luulen, että voisi olla teidän työskentelynne kannalta hyödyllistä, jos uskaltaisit kertoa tuosta pelostasi hänelle. Uskon, että se auttaisi häntä ymmärtämään paremmin sinua ja tilannettasi, ja ottamaan sinun pelkosi ja huolesi huomioon teidän tapaamisillanne. Yksi vaihtoehto voisi olla näyttää tämä tänne palstalle kirjoittamasi viesti hänelle. Silloin hän pääsisi kärryille tilanteesta eikä sinun tarvitsisi selittää kaikkea juurta jaksaen, mikäli se tuntuu vaikealta.

Mietitkin, että tulisit chattiin juttelemaan lisää. Se on mielestäni hyvä ajatus, lämpimästi tervetuloa. Vakiochattimme on auki su-ke klo 17-20, ja lisäksi avaamme silloin tällöin pop up -chatin, jonka ponnahdusikkuna ilmestyy Nuortennetin oikeaan alakulmaan silloin, kun päivystäjä on vapaana. Voit myös kirjoittaa meille nettikirjeen osoitteessa https://www.lastenjanuortennetti.net/ tai soittaa lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111 (avoinna arkisin klo 14-20 sekä viikonloppuisin klo 17-20).

Kaikkea hyvää sinulle,

lämpimin terveisin Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Hermostunut

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top