Siirry sisältöön
.

En uskalla puhuu kellekään tästä.. En ees oo hyvä kirjottaan, tulee sekavaa tekstiä..
[osa teksistä poistettu] Mulla on hyviä asioita elämässä; perhe, hyviä ystäviä, hyvä koti, kissoja, oon lukiossa.. en siis tarvii mitään muuta elämääni. [osa teksistä poistettu] Käyn pari kertaa viikossa psykologilla, ja olen käyttänyt masennuslääkkeitä, mutta alkaa tumtumaan siltä, että kaikki vaan pahenee. Nytkin ahdistaa ihan hirveesti, tuntuu vaikeelta hengittää. [osa teksistä poistettu] Haluisin puhuu tästä mun psykologin kanssa, mutta enuskalla. [osa teksistä poistettu]

Anteeks että kirjotin tähän ja vielä näin sekavasti, en vaan jaksa enää

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Kannustan sinua kertomaan ajatuksistasi psykologillesi. Uskon, että silloin huolesi lähtisi selviämään ja olosi voisi parantua. Psykologi kestää kyllä kuulla olostasi, joten voit rohkeasti ottaa asian puheeksi ja silloin hän voi paremmin myös auttaa sinua, kun tietää, mitä todella ajattelet.

Entä tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Jos tuntuu, että kertominen puhumalla jännittää tai on mahdoton ajatus, niin mitä luulet, voisitko kirjoittaa esimerkiksi kirjeen psykologillesi tai muulle valitsemallesi aikuiselle? Olet kaiken avun arvoinen ja olosi voi helpottua, kun vain uskallat ottaa seuraavan askeleen kertomisessa. Ensimmäisen olet jo ottanut, kun kirjoitit tänne meille!

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Vaikka tuntuu, että elämässä ei juuri nyt valoa meinaa näkyä, niin uskon, että toivoa on. Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Vastaa aiheeseen: hukassa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top