Siirry sisältöön
apua tarvitseva

olen jo pitkään miettinyt omaa painoani ja ulkonäköäni. viime aikoina olen myös alkanut seurailemaan omaa syömistäni.
on päiviä, jolloin tunnen itseni aivan normaaliksi, ja tiedänkin olevani normaali, mutta tuntuu että ulkonäköni ei viittaa siihen.
[osa tekstistä poistettu] viime syksynä olin saman pituinen, mutta painoin melkein kymmenen kiloa vähemmän.
mistä voisi olla kyse?

MLL Ylläpito

Hei ”apua tarvitseva”!

Kerroit olleesi viime syksynä saman pituinen, kun nyt, mikä ehkä viittaa siihen, että pituuskasvusi on pysähtynyt. Nuorella iällä, kun vielä kasvaa ja kehittyy, mitat saattavat vaihdella kehossa tapahtuvien muutosten vuoksi. Pituutesi paikallaan pysyminen ja painon nousu on siis ihan normaalia ja kuten sanoit, tiedät olevasi normaalimitoissa.

Ulkonäkösi ja myös syöminen kuitenkin mietityttävät sinua. Voisiko terveydenhoitajan kanssa jutteleminen näistä mieltäsi askarruttavista muutoksista rauhoittaa mieltäsi? Terveydenhoitajan kanssa voisit jutella myös syömiseen ja ruokavalioon liittyvistä asioista ja huolistasi. Terveydenhoitaja on alan ammattilainen ja osaa antaa sinulle oikeaa tietoa ja apua. Hän on luottettava aikuinen, kenelle voi jutella mistä tahansa fyysiseen ja henkiseen terveyteen liittyvistä asioista.

Halutessasi voit myös kirjoittaam enemmän Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun. Kannattaa tutustua myös Nuortennetin Terve elämä -osion teksteihin!

Vastaa aiheeseen: huolestunut

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top