Siirry sisältöön
Nimetön

Niin että mitä huoli ilmotuksesta seuraa? Haluan tietää koska minusta ollaan tekemässä semmosta poissaolojen takii

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Huoli-ilmoituksella yleensä tarkoitetaan sosiaalitoimeen tehtävää ilmoitusta silloin, kun on huoli, että yli 18-vuotias henkilö (joka ei siis ole enää sen ikäinen, että saisi apua lastensuojelusta) ei kykene pitämään huolta itsestään, terveydestään tai turvallisuudestaan eikä henkilö itse halua tai pysty hakemaan itselleen tarvitsemaansa apua.

Ymmärsin viestistäsi, että olet opiskelija ja sinulla on opinnoista poissaoloja. Joku on siis huolissaan hyvinvoinnistasi, sillä yleensä poissaoloihin on joku syy, joka on hyvä selvittää. Kukaan ei varmasti ole pois koulusta tai työstä vain huvin vuoksi, vaan siihen voi olla erilaisia syitä. Kun nämä syyt tiedetään, ihmistä voidaan auttaa: keventää opintoja, puuttua huonoihin kotioloihin, aloittaa käynnit psykologilla tai parantaa koulun ilmapiiriä – mikä sitten ikinä onkaan poissaoloihin syynä.

Kaikkein parhaan vastauksen tähän saat toki omasta oppilaitoksestasi (tai työpaikaltasi, mikäli poissaolot liittyvät työn tekemiseen). Siellä tiedetään parhaiten, mistä sinun tapauksessasi on kyse ja miten asiat siellä yleensä etenevät. Hyvää tässä on se, että joku on selvästi huolissaan sinusta ja hyvinvoinnistasi. Huoli-ilmoitus ei siis ole rangaistus, vaan pyrkimys siihen, että voisit jatkossa paremmin niin, ettei poissaoloja tulisi.

Koska en tiedä sinusta mitään, jouduin tässä vastauksessa vähän arvailemaan. Jos asia mietityttää sinua edelleen etkä saa vastausta koulusi tai työpaikkasi henkilöiltä, voit aina soittaa meille tai tulla chattiin juttelemaan, niin voimme pohtia asiaa lisää. (Numeromme on 116 111 ja chat-palvelumme löydät täältä Nuortennetistä.) Meillä on täällä Nuortennetissä myös kirjepalvelu, jossa voi aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon. Kaikki palvelumme ovat sinulle maksuttomia ja voit asioida kanssamme täysin anonyyminä.

Auringon säteitä kevääseesi! Voi hyvin!
Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Huoli ilmotus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top