Siirry sisältöön
):)

Moii,
mulla on ollu tän syksyn sellanen jännä mieliala. Pääosin on menny ihan hyvin ja ollu kivaa kavereiden kans mut välillä tulee vaan yhtäkkiä sellanen olo kuin millään ei olisi enää mitään väliä ja että ei jaksa enää mitään. Tunne kestää hetken aikaa ja tulee noin jokatoinen päivä takaisin. Tämä lisääntyi marraskuun jälkeen. Kuraattorille puhuminenkaan ei auttanut vaan sieltä jäi vain huono mieli. Myös vanhat huonot asiat painavat mieltä ja tuntuu kuin en pääsisi omilta ajatuksilta pakoon.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Hienoa, että kirjoitit olostasi tänne!

Ikävä kuulla, että sinulla on ollut huono olo. Hienoa kuitenkin kuulla, että välillä on ollut hyviä hetkiä ja kavereiden kanssa on ollut kivaa.

On normaalia, että mielialat vaihtelevat sekä vanhat huonot muistot voivat painaa mieltä vielä pitkän ajan jälkeenkin. Huonosta olosta ja menneistä huonoista asioista on aina hyvä kertoa jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Kerroit, että sinusta tuntuu välillä siltä, että millään ei ole väliä, etkä jaksa enää – olisi tärkeää, että saisit apua noihin ajatuksiin.

Kerroit, että olet puhunut jo kuraattorille. Olet ollut rohkea, kun olet puhunut hänelle, mutta ikävä kuulla, että sieltä jäi huono mieli. Osaatko sanoa, mistä se johtui, että sinulle jäi huono mieli?

Onko sinulla lähipiirissäsi jotakin sellaista luotettavaa ja turvallista aikuista, jolle voisit puhua mieltä painavista asioista? Esimerkiksi vanhempi tai koulussa vaikka terveydenhoitaja.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Muista, että olet tärkeä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: huono olo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top