Siirry sisältöön
Allu

Anteeks että on pitkä ja sekava

9 luokalla (melkeen 2 vuotta sitte) puhuin luokkalaiselle. Se tunnettii siitä ett pani ketä tahansa. Mä typerästi menin niille pari kertaa käymää tietäen ett se haluaa vaa seksiä, mutta aina sanoin ei. Viimisellä kerralla ku kävin niillä sanoin etten haluu koskettelua mut silti se teki sen. [osa tekstistä poistettu] Mä en sanonu mitää koska en tienny mitä tehä. Se ei onneks saanu sitä sinne. Viime syyskuun aikana näin mainoksen jostai ”ei tarkoittaa ei. Hiljaisuus ei ole luvan antoa.” Sillä hetkellä mietin mitä tapahtui ja tuntui hyväksikäytetyltä.

Nykyään en pysty harrastaa seksiä poikaystäväni kanssa vaikka kuinka tahtoisin. Aina tulee itku kohtaus. Viimeksi kun yritettiin, aloin itkemään ja kun hän yritti laittaa mun alkkarit takas paikoilleen aloin vaa huutaa ettei saa koskea. Hän kyllä on ymmärtäväinen ja lohduttaa. En edes kestä jos hän koskee mun ala päätä jos ei ole vaatteita välissä. Taisi tulla traumat siitä luokkalaisesta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.

Kiitos tärkeästä viestistäsi. Todella rohkeaa, että kirjoitit aiheesta ja pohdit tapahtunutta näin jälkeenpäin.

Olen todella pahoillani siitä, mitä olet joutunut kokemaan. Silloinen luokkalaisesi ei olisi saanut tehdä mitä teki. Jokaisella ihmisellä on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen, eli siihen, että kukaan ei saa kosketella sinua tai kommentoida sinua ilman sinun lupaasi. Kyseinen henkilö ei lupaa sinulta saanut. Vaikka et olisikaan sanonut ei, olisi hänen täytynyt tajuta sinun vastahakoisuudestasi, ettet sinä sitä halunnut ja ettei hänen tekemisensä ollut oikein. Tapahtunut ei missään nimessä ole sinun syysi, ja toivonkin, että et syytä asiasta itseäsi.

Tämäntyyppiset tapahtumat voivat myös aiheuttaa hämmennystä siitä, josko mitään laitonta on tapahtunut vai ei. Kannattaa kuitenkin kuunnella omia tunteitaan; jos tapahtuneesta on jäänyt hämmentynyt, outo ja epämukava olo, on jotakin mennyt pieleen. Kuvailet viestissäsi, että itsellesi tuli hyväksikäytetty olo, ymmärrän se täysin. Sinä et olisi voinut tehdä mitään muuta tässä tilanteessa. Haluan vielä painottaa, että kyseinen henkilö teki sinulle hyvin väärin.

Kirjoitit, ettet nyt pysty harrastamaan seksiä poikaystäväsi kanssa, vaikka haluaisit. Todella ikävä kuulla. Ja tämä kyseinen tapahtuma on varmasti vaikuttanut siihen, miten koet seksin ja siihen liittyvät asiat tällä hetkellä. Ihana kuitenkin kuulla, että sinulla on niin ymmärtäväinen poikaystävä. Ymmärtävän, rakastavan ja sinua kunnioittavan ihmisen sinä todellakin ansaitset vierellesi.

Oletko kertonut tapahtuneesta kenellekään? Olisi hyvin tärkeää, että saisit kerrottua tapahtuneesta jollekin turvalliselle aikuiselle, jotta pystyisit käsittelemään aihetta, joka selvästikin painaa sinua vielä ja vaikuttaa sinun nykyiseen parisuhteeseesi. Uskon, että käymällä läpi tapahtunutta, pystyt pääsemään siitä myös yli. Kyseessä on myös rikos, joten yhdessä aikuisen kanssa voitte myös miettiä, miten etenette esimerkiksi mahdollisen rikosilmoituksen suhteen.

Jos haluat jatkaa keskustelua aiheesta nimettömästi ja luottamuksellisesti voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (suomeksi 116 111, eller på svenska 0800 96 116) chatata tai jatkaa kirjoittelua nettikirjepalvelun kautta https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/

Sinulla on oikeus voida hyvin niin omana itsenäsi kuin myös parisuhteessasi. Tulet selviämään tästä, ja voimaan paljon paremmin, kunhan uskallat puhua asiasta.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Hyväksikäyttö?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top