Siirry sisältöön
Lol

Moi olen 15 vuotias tyttö!
Mulle on ilmestynyt 1 luomi jalkaan ja oon alkanut epäröimään, että oisko kyseessä ihosyöpä. Reunat on epätasaiset ja väri vaihtelua löytyy ja luomen päälle on alkanut ilmestyä karvoja. Ja tää sijaitsee jalassa.

Mulla on ollut toinen luomi koko ikäni ja nyt siihen on alkanut ilmestyä karvoja.

Oon kysynyt vanhemmilta, että pitäiskö käydä jollakin, iho lääkärillä tai mikä onkaan. Mutta vastaus niiltä on tullu, että ei toi nyt semmonen voi olla oot ihan terve tyttö. Oon sitten uskonut puheisiin. Nyt kuitenkin olen kattonut/seurannut niitä enemmän ja oon alkanu miettimään, että kyseessä vois olla ihosyöpä.

Nyt kysyn tyhmän kysymyksen, että kannattaisiko mun vaikka mennä koulu terkkalille, kun koulut alkaa tai mennä ihan lääkäriin?
Mutta ongelmahan tässä on se että vanhempani vaan jatkuttavat, että ei sulla nyt semmonen ole, että kylläkään ei nyt semmonen tule jne.

Mitä mun kannattais tehä? Ois kiva jos kertoisitte ja auttaisitte:)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Olipa hienoa, että päätit kirjoittaa tänne ja kysyä apua tilanteeseesi. Kerrot olevasi huolissasi luomistasi ja olet tarkkaillut niitä mahdollisten muutosten varalta. Voit olla todella ylpeä, että pidät tällä tavalla terveydestäsi hyvää huolta!

Vanhempasi varmasti haluavat rauhoitella sinua, mutta kirjoittamasi perusteella asia pyörii mielelläsi edelleen. Oletko pystynyt kertomaan vanhemmillesi kuinka paljon asia sinua huolettaa? Voi olla, että vanhempasi eivät ymmärrä huoltasi ja siksi voi tuntua, että he vähättelevät asiaa vaikka eivät tekisikään sitä tarkoituksella.

Ajatuksesi mennä juttelemaan asiasta terkkarille kuulostaa todella hyvältä, ja saat mielenrauhan myös asialle, kun terveydenhuollon ammattilainen ottaa huolesi tosissaan. Vaikka vanhempasi olisivat toista mieltä, voit hyvin mennä terkkarille juttelemaan ja kertoa siitä vanhemmillesi esimerkiksi jälkikäteen. Kun saat käytyä terkkarilla ja mahdollisesti lääkärillä, voit varmasti huokaista helpotuksesta ja keskittyä muihin asioihin elämässäsi.

Tsemppiä ja aurinkoa!

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ihosyöpä? Mitä teen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top