Siirry sisältöön
Æịŋœ

En jaksa enää. Tuntuu et oon turha, mua ei hyväksytä porukkaan ja niin moni on pettänyt mun luottamuksen, etten luota enää melkein keneenkään. Aina kun olen yksin mieleni täyttyy itse tuhoisuuus ja -murha ajatuksista. Olen yksin usein ja näitä hetkiä on paljon. Rupeen silloin miettimään miten voisin satuttaa itseeni tai jopa mikä olisi helpoin tapa tappaa itseni.
Ainoa asia miksi en oo viel tappanu itteeni on mun läheisten surun ajatteleminen.
Viiltelen ja välillä alan hakata päätäni seinään. Mun vanhemmat ei tiedä mun ajatuksista tai itsetuhoisuudesta mitään.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että sinua on kohdeltu huonosti etkä enää luota ihmisiin. On surullista, että olosi on joskus niin huono, että satutat itseäsi tai ajattelet kuolemaa. Onneksi tunnut tietävän, että olet läheisillesi äärettömän rakas.

On väärin, ettei sinua hyväksytä porukkaan. Toivon, että joku sanoisi heille, ettei ketään saa jättää yksin. Ymmärrän, että luottamuksen palauttaminen ihmisiin voi olla tosi vaikeaa.

Toivoisin silti, että antaisit jatkossa mahdollisuuden niille uusille ihmisille, joihin tulet vielä tutustumaan. He eivät ole syypäitä muiden ihmisen huonoon käyttäytymiseen. Eräässä laulussakin sanotaan, että ”Jos yksi pettää ja toinen jättää niin, kolmas ystävä on. Vaan muista: Hän on kyyneliisi täysin viaton.”

Voit milloin tahansa törmätä ihmiseen, joka haluaa ystäväksesi ja jonka kanssa tulet viettämään paljon mukavia hetkiä. Olen ihan varma, että tulet saamaan elämäsi aikana vielä monta hyvää ystävää!

Uusiin ihmisiin voi törmätä koulun lisäksi myös harrastuksissa, erilaisissa tapahtumissa, nuorisotaloilla tai vaikka kesätöissä. Oletko käynyt esimerkiksi Tyttöjen- tai poikientalossa? (En tiedä sukupuoltasi.) Siellä on paljon mukavaa toimintaa ja siellä otetaan jokainen vastaan yksilönä.

Vanhemmat yleensä haluavat lapsilleen hyvää. Millaiset välit sinulla on omiin vanhempiisi? Tiedän, että kurjien asioiden kertominen voi olla joskus vaikeaa, mutta toivon, että pystyisit kertomaan heille, ettei sinulla ole kavereita, että sinulla on iltaisin tylsää tai että olet yksinäinen. Se on nykyään tosi yleistä eli vanhempasi tietävät, ettet ole suinkaan ainoa. Ehkä he osaavat auttaa sinua löytämään iltoihin tekemistä ja seuraa? He voisivat osata etsiä erilaista nuorille suunnattua tekemistä omalta paikkakunnaltasi.

Toinen, joka voisi osata auttaa sinua, on koulusi kuraattori. Hän tietää paljon nuorten yksinäisyydestä ja kaveripulmista ja ehkä voisi pystyä tekemään tuolle yksinäisyydelle jotain ainakin kouluaikana. Lisäksi toivoisin, että kertoisit hänelle viiltelystä ja kuoleman ajatuksista. Hän osaa auttaa sinua siinä. Olisi nimittäin tosi tärkeää keksiä sen tilalle jotain muuta, joka vie senhetkisen pahan olosi pois ilman, että vahingoitat itseäsi. Toki myös vanhempiesi olisi hyvä tietää viiltelystä, jotta he voisivat tukea sinua aina niissä hetkissä, kun sinulla on paha olo.

Tiedän, että elämän lopettaminen voi joskus synkkinä hetkinä tulla mieleen, mutta ajattele että tämä on vain yksi kausi elämässäsi ja pääset siitä kyllä yli. Olen ihan varma, että vuosien päästä olet iloinen, että jaksoit vielä yrittää, hait apua ja tulit kokemaan kaikki ne ihanat asiat, joita tulevat vuodet eteesi tuo.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (numero on 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan kanssamme. Keskustelemme mielellämme kanssasi näistä tai mistä tahansa muista asioista. Palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä.

Pidäthän itsestäsi huolta, olet tärkeä!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Inhoan eniten maailmassa itseäni!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top