Siirry sisältöön
Peruna

Hei. Mulla on onkelma. Mun isä ei oo ollu lapsuudessa mulla mukana isossa roolissa. Ja nyt ku oon 16 se ei oo muutanu ku huutanu, uhannu ja haukkunu pystyyn jo yli 5 vuotta. En tiiä mitä mun pitäs tehä? Saan paniikkikohtauksia ja painajaisia mun isästä. Mun paniikkikohtauksen aikana alan raapimaan itseni verille ajattelematta. Asun joka toinen viikko äitillä ja toinen isällä ja oon monta kertaa sanonu että voinko muuttaa äitille mutta ei mua kuunnella. Mitä mun pittää tehä?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

Viestisi perusteella kuulostaa siltä, että sinulla on todella huono olla. Hyvä, että keksit kirjoittaa tänne! Kerroit, että isäsi huutaa ja uhkailee sinua, mikä on väärin. Ei myöskään kuulosta reilulta käytökseltä sinua kohtaan, että olet ilmaissut halusi muuttaa kokonaan äidille, mutta sinua ei ole kuunneltu.

Lastensuojelun näkökulmasta sinulla on oikeus ilmaista tahtosi sinua koskevista päätöksistä, kuten asumisjärjestelyistä. Siksi kuulostaa todella ikävältä, että sinua ei ole kuunneltu. 12 vuotta täyttäneellä lapsella pitäisi olla mahdollisuus vaikuttaa voimakkaammin päätöksiin, kuin tätä nuoremmilla lapsilla. Eli kannattaa jatkaa asiasta puhumista äidillesi. Voit vaikka kertoa, että sinusta ei tunnu hyvältä eikä turvalliselta isän luona. Vanhempien tehtävä on nimenomaan turvata lapselle koti, jossa on rentoa ja turvallista olla oma itsensä.

Minulle heräsi iso huoli myös siitä, että olet saanut paniikkikohtauksia ja satuttanut itseäsi. Minusta sinun kannattaisi varata aika koulun terveydenhoitajalle ja kertoa rohkeasti paniikkikohtauksista ja raapimisesta. Sinulla on oikeus saada apua ja koulujen terveydenhoitajat ovat saaneet koulutuksensa lasten ja nuorten auttamiseen.
Tässä lyhyesti ensimmäisiä ajatuksiani sinun tilanteestasi. Muista että meille voit myös chatailla tai soittaa, jos haluat jutella nimettömästi lisää :) Chat on avoinna aina su-ke klo17-20 ja joskus myös muulloin.

Tsemppiä toivottaen,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Isä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top