Siirry sisältöön

Isällä taitaa olla ongelmia itsehillinnän kanssa

PEnni06

No moro, oon 14v tyttö
Kuulostaa hyvinkin tutulta meijän perheessä.
[osa tekstistä poistettu]
Aloin treenaamaan kaiken pahan pois mielestäni, jotta voin olla faijaa vahvempi.
Sain myös treenattua henkisen puolen vahvemmax.
Pääsin asioiden yli, ja aloin miettiä, et jos faija onkin vaan niin vanhanaikainen🤕
Toivottavasti osaat olla vahva ja sanoa kovaa jos et haluu sen jatkuvan.
Sulla o siihen oikesus, mutta kovaa vittuilua kannattaa vältellä.
🖤🖤

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.

Kiitos viestistäsi. Olet hyvinkin oikeassa sen suhteen, että jos joutuu kokemaan fyysistä tai psyykkistä väkivaltaa täytyy siitä sanoa kovaa niin väkivallantekijälle mutta myös jollekin ulkopuoliselle henkilölle.

Kenenkään ei tulisi joutua kokemaan minkäänlaista väkivaltaa varsinkaan omassa kodissaan. Vaikka tekstissäsi mietit, josko isäsi on vain vanhanaikainen tämän suhteen, ei se kuitenkaan anna hänelle oikeutta kohdella sinua väkivaltaisesti. Vaikka aika oli eri hänen lapsuudessaan, ja lasten kurittaminen ja kasvattaminen erilaista, tulee hänen käytöksensä kuvastaa nykyaikaa, eikä siitä voi poiketa.

Hienoa, että olet löytänyt selviytymiskeinon arkeen treenaamalla. Toivottavasti koet sen myös mieluisaksi. Vaikka kerrot treenanneesi itse omaa vahvuuttasi fyysisesti ja psyykkisesti on tilanteen jatkuessa kuitenkin sinun tärkeä saada siihen apua myös ulkopuolisilta ihmisiltä. Pystykö kenties äitisi kanssa puhumaan asiasta? Joku toinen luotettava henkilö lähipiiristäsi voisi myös olla esimerkiksi sukulainen tai naapuri tai sitten koulun puolelta opettaja, kuraattori tai vaikka terveydenhoitaja. Sinulla on apuun oikeus ja sinulla on oikeus tuntea itsesi turvalliseksi omassa kodissasi, vaikka isääsi tai muita perheenjäseniäsi ivaisitkin.

Muista, että vaikka väkivaltaisesta käytöksestä olisi kotona tullut normaalia ei sitä koskaan tule hyväksyä. Älä jää yksin tämän asian kanssa. Muutosta saa aikaan asiasta rohkeasti kertomalla ja näin apua hakemalla.

Kaikkea hyvää sinulle toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Isällä taitaa olla ongelmia itsehillinnän kanssa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top