Siirry sisältöön
dramalama(🏳️‍🌈)

Asia on yksinkertainen. Tuntuu että isä on koko ajan tosi lähellä, silleen liikaa. Ei se mua lyö(onse sitäkin tehny) vaan tää on tällasta et sen on pakko halaa mua koko ajan. Joskus koskee reittä, niinku mikä helvetin rakkaudenosoitus se on..? Pari kertaa läpsäyttäny perseelle, mut suutuin siitä niin paljon että tää loppu melkein kokonaan. Muistan tilanteen kun olin tulossa kodinhoitohuoneeseen riisuutumaan suihkua varten, niin miun iskä on sit siellä. Yritin vistii silleen keholla et ”mee ny s***ana muualle” mut eihän tää äijä ollut minnekkään menossa. Voiko joku kertoo miten tän saa loppumaan?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei dramalama(🏳️‍🌈),

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle! Pohdit viestissäsi sitä, kuinka isäsi läheisyys ja kosketukset saavat olosi epämukavaksi ja olet sen myös osoittanut ja kertonut hänelle. On todella tärkeää ja hienoa, että olet rohkaistunut kertomaan tästä isällesi, ja rohkaisen sinua edelleen tuomaan asian joka kerta esiin, mikäli koet jonkin isäsi sanoman tai tekemän asian epämukavaksi tai loukkaavaksi.

Meillä jokaisella on oikeus päättää omasta kehostamme, kuka meihin koskee ja millä tavalla. Toiselle lämmin halaus vanhemmalta voi olla luontevaa tai miellyttävää, toiselle taas tunkeilevaa ja omia rajoja loukkaavaa. Siksi onkin tärkeää, että jokainen meistä saa itse asettaa omat rajansa ja myös niin, että niitä kunnioitettaisiin.

Onko sinulle elämässä ketään toista aikuista, jolle voisit puhua asiasta? Esimerkiksi äiti, kummi, täti tai vaikka koulussa terkkari tai kuraattori? Lisäksi rohkaisisin sinua yrittää ottaa asia puheeksi uudelleen isäsi kanssa, joko kasvotusten tai laittamalla esimerkiksi viesti hänelle, missä ilmoitat haluavasi kotona enemmän omaa tilaa ja yksityisyyttä, ilman että joudut jatkuvasti olemaan varuillasi, että rajojasi loukataan.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tarvittaessa tukenasi! Meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Kaikkea hyvää sinulle toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Isän fyysisyys

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top