Siirry sisältöön
Entiiä

Mul o ollu isän kaa välit paskana jo useen kuukauden ajan, oon siis koht 15v… haluisin samanaikaisesti sopia välit ja samanaikaisesti en… välil mul tulee itsetuhosuutta ja ahdistusta tän takia… mitä mä tekisinn?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Tosi hyvä, että kirjoitit tänne! Ikävä kuulla, että teillä on isän kanssa välit olleet huonona jo useamman kuukauden ajan sekä kuinka sinulla on ollut itsetuhoisuutta ja ahdistusta. Tällaisen tilanteet voivat myös tuoda mukanaan ristiriitaisia tunteitakin.

Vaikeiden tilanteiden sekä itsetuhoisen olon ja ahdistuksen kanssa ei pidä jäädä yksin. Kysyt, mitä tekisit ja kannustaisinkin sinua hakemaan tukea joltakin sinua lähellä olevalta luotettavalta ja turvalliselta aikuiselta. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, kenelle voisit uskoutua asiassa? Joskus jo se, että saa purkaa ajatuksiaan jollekin luotettavalle aikuiselle, voi tuoda uusia näkökulmia ja keventää omaa mieltä edes hieman. Läheinen aikuinen myös tuntee sinut parhaiten ja osaisi toivottavasti olla tukenasi siinä, että tilanne alkaisi kääntymään parempaan päin.

En tiedä taustoja, miksi sinun ja isäsi välit ovat menneet huonoksi, mutta mitä ajattelet, pystyisikö isän kanssa ottaa asian puheeksi? Jos hänelle kertoisi, miltä sinusta on tuntunut tämän tilanteen myötä? Olet varmasti kaikesta huolimatta hänelle tärkeä ja rakas. Joskus mahdottomankin tuntuisesta tilanteesta on mahdollista päästä kohti parempaa.

Esimerkiksi ahdistuneesta ja itsetuhoisesta olosta sekä vaikeista perhesuhteista voi aina jutella myös ammattilaisen kanssa. Nyt kesäaikana esimerkiksi Ohjaamon ja nuorisotilojen työntekijät ovat nuoria varten kaikenlaisissa tilanteissa.

Jos taas tuntuu, että asiasta voisi olla helpompi alkuun puhua nimettömästi, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat aina luottamuksellisia! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Teit jo nyt tosi hienosti, kun kirjoitit tänne ja toivon, ettet jäisi yksin jatkossakaan. Olet tärkeä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Isän kaa välit paskana

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top