Siirry sisältöön
sisushh

Minun isä kuoli tiistaina ja se oli 39 vuotias ja minä olen vasta 12 ja minulla on isää ikävä iskä sai varmaan jonkun sydän kohtauksen tai se sydn petti se ei ollut yhtään sairas paitsi että hän käytti huumeita paljon et asu hänen kanssaan asun siljais perheessä ja täällä on hyvä olla mutta ikävä on isää en ole ikinä luovuttanut ketään ja nyt oma isä <3 :( :/ kohta on melkeen jo hautajaiset .

MLL Ylläpito

Hei ”sisushh”,

olen todella pahoillani isäsi kuolemasta. Varmasti isän ikäväsi on kova ja tulee aina olemaan läsnä enemmän tai vähemmän. Ajan kanssa suru helpottaa ja sen kanssa pystyy elämään ilman, että sitä ajattelee jatkuvasti. Anna itsellesi nyt lupa surra ja itkeä.

Onko sinulla ketään kenen kanssa voit puhua isästä, muistoista ja surusta? Sijaisvanhemmat, esimerkiksi? Ihana kuulla, että sinulla on hyvä olla sijaisvanhempien luona! Uskon, että he haluavat olla parhaansa mukaan tukenasi.

Voit aina soittaa myös Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa nettikirjeen meille, jos haluat jutella, kertoa tai kysyä ihan mistä vaan.

Jaksamista hautajaisiin sekä suruun! Halauksia!

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä ja jutella? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Vaikka tuntuu, että elämässä ei juuri nyt valoa meinaa näkyä, niin uskon, että toivoa on. Ethän jää ajatustesi ja surusi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Terkuin Ylläpito!

Vastaa aiheeseen: isän kuolema

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top