Siirry sisältöön
tyttö15v

Heippa. Mulla on pitkään ollut tää asia mielen päällä mutta se ei oo hirveesti vaivannut, kunnes tänään se iski kunnolla.
Oon siis jo pitkään asunu mun äidin, siskon ja isäpuolen kanssa ja mulla ei oo ikinä ollu hirveen hyvät välit mun isäpuoleen, riidellään aika usein. Tässä lähiaikoina mun isäpuolesta on tullu ahdistava. Se esimerkiks tuli suihkuun ilman koputtamista vaikka tiesi että mä oon siellä, se läpsii välillä mua (ja joskus myös pikkusiskoa) pepulle koska se on vaa sen mielestä hauskaa, ja tänään se kysy todella ahdistavan kysymyksen mun rintsikoista. Mitä pitäis tehdä?😣

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
Olipa hyvä että kirjoitit tilanteestasi.

Se, miten isäpuolesi on kohdellut sinua ja siskoasi on todella väärin. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus kasvaa kodissa, jossa on turvallinen ja rauhallinen olla. On aikuisten tehtävä luoda tällainen kotiympäristö. Meillä jokaisella on oikeus myös koskemattomuuteen. Se tarkoittaa sitä, että kukaan ei saa koskea toisiin ei-toivotusti, eikä puhua ahdistavalla toisen kehosta, alusvaatteista tai muusta yksityisestä asiasta. Toisen takapuoleen koskeminen ilman lupaa on seksuaalista ahdistelua ja ahdistavat kysymykset rintaliiveistä on seksuaalista häirintää. Sellaista ei pitäisi kenenkään joutua sietämään.

Vain sinä saat määrittää sen, mikä teko tai puhe tuntuu sinusta ahdistavalta. Luota siis oloosi, tavallisesta puheesta ei tule ahdistunut olo eikä se jää vaivaaman tuolla tavalla. Sinä et ole tehnyt näissä tilanteissa mitään väärää. On todella tärkeää, ettet joudu näihin tilanteisiin enää. Kannustan sinua vahvasti kertomaan tapahtumista jollekulle luotettavalle aikuiselle. Voisitko kertoa asiasta siskosi kanssa yhdessä? Kuka voisi olla sopiva henkilö, kelle kertoa? Voisitko kertoa äidillesi? Ymmärrän, että se voi tuntua hankalalta, koska kyseessä on äitisi miesystävä. Jos se tuntuu liian hankalalta, voisitko puhua jollekulle muulle läheiselle? Entä koulun terveydenhoitajalle, kuraattorille tai opettajalle? Koulun henkilökunta on olemassa myös tällaisia asioita varten. Voit myös olla yhteydessä meihin puhelimitse, chatissa tai kirjeitse, ja voimme miettiä kanssasi, miten tilannetta ratkoa.

Toivon sinulle rohkeutta kertoa asiasta aikuiselle ja kaikkea hyvää syksyysi!

Vastaa aiheeseen: isäpuoli ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top