Siirry sisältöön
🧝🏼‍♂️🧛🏼

Se ei vaan pidä musta. Meillä on iso perhe, ja se vaan ei tykkää musta. Saan aina vähemmän ku muut jos se saa päättää koska sen mielestä minä oon ylimielinen 💩. Jos on riita, mie oon vastuussa, joudun siis omaan huoneeseen yms. Jos mua naurattaa, omaan huoneeseen. Jos mua suututtaa, se huutaa. Jos pikkuveli ärsyttää, mie oon syyllinen ja saan huudot. Siis kyllä muutki huomaa sen. En todellakaan aio puhua iskän kans tai mitää. Eli mitä tehä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa tosiaan harmillista, jos isäsi kohtelee sinua eri tavalla kuin muita lapsiaan. Ymmärrän hyvin, että se suututtaa ja harmittaa eikä siitä varmasti ole helppoa puhua hänen kanssaan.

Mietin, että pystyisitkö joskus rauhallisena hetkenä puhumaan asiasta äitisi kanssa? Tai oletko jo puhunut asiasta hänen kanssaan? Sellainen tilanne olisi hyvä, jossa hän ei pysty lähtemään pois, vaan joutuisi oikeasti kuuntelemaan sinua ja sitä, miltä tilanne sinusta tuntuu. Tällaisia hetkiä voi olla esimerkiksi automatkat. Miltä kuulostaa?

Ehkä hän on tosiaan huomannut itsekin tämän asian ja voisi puhua siitä isäsi kanssa. Olisi tosi tärkeää, että isäsi saisi tietää, miten paljon tämä hänen käyttäytymisensä sinuun vaikuttaa. Samalla hän saa sinut etääntymään hänestä eikä varmasti ole hänen tarkoituksensa.

Jos et pysty juttelemaan siitä äitisi kanssa, niin ehkä voisit jutella siitä koulusi kuraattorille? Hänen tehtävänään on auttaa myös perheisiin liittyvissä asioissa. Vaikka hän ei ottaisikaan yhteyttä vanhempiisi, niin ehkä hän osaa neuvoa sinua omalta osaltaan.

Myös me täällä Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissä kuulemme mielellämme, miten asia on edennyt ja voimme pohtia sitä kanssasi lisää. Numeromme on 116 111 ja olemme täällä vuoden jokaisena päivänä. Myös chat on auki joka päivä. Kaikki palvelumme ovat täysin maksuttomia ja anonyymejä.

Hyvä, että haluat tehdä asialle jotain – ei ole oikein, että sinua kohdellaan perheessäsi eri tavalla kuin muita.

Lämmöllä
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Isi ei tykkää musta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top