Siirry sisältöön
Miks

Mun iskä kerran sano et ”pitäiskö kattoo teille jotkuu korut jossaa vaihees?” Mä ja mun 1v nuorempi aisko oltiu sillee häh? Sit iskä sano et se vois olla muisto siitä, ku se kuolee ja että ku me ajatellaa sitä, me voitais pitää siitä kiinni.
No joo oon niin vitun herkkä kuolema aiheisista asioista ja aloin itkee.
No sit se asia jäi, mut nyt mun iskä on alkanu useemmin puhuu siitä ja mä pelkään et se ei elä enää kauaa. Sillä on joku uniapnea sairaus ja jäbä muutenki nukkuu vähä. Mua ahistaa ihan hirveest ja itkettää tätäki kirjottaes. Mua pelottaa et iskä tietää et se on kuolemas pian ja haluu siks antaa ne korut meille. 💔

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että joudut pelkäämään isäsi kuolemaa. Onneksi uniapnea yksinään ei aiheuta kuolemaa ja siihen on olemassa erilaisia hoitokeinoja. En tietenkään tiedä, mitä kaikkea asiaan liittyy. Jos olette epävarmoja asiasta tai teitä pelottaa isänne tilanne, toivon että voitte kertoa sen kotona avoimesti. Tieto yleensä rauhoittaa, kun ei tarvitse kuvitella kaikkia eri skenaarioita.

Kuulostaa siltä, että olette isällenne äärimmäisen rakkaita. Ehkä hän on nyt ajatellut enemmän sitä, että kasvatte isoiksi ja joskus tulevaisuudessa hän on jo vanha ja te jo aikuisia. On ihana ajatus, että teillä on silloin jokin koru, jonka olette häneltä saaneet.

Vaikka asia on varmasti vaikea, niin toivon että pystyisit ottamaan sen joku päivä esille. Kerro, että olet huolissasi hänestä ja haluat tietää, millainen hänen terveydentilansa on. Teillä tuntuu olevan läheiset välit ja on ihanaa kuulla, miten tärkeä hän teille on. Uskon, että hän kyllä kertoo sinulle tilanteestaan, kun näkee, kuinka tärkeä asia sinulle on.

Olemme täällä sinuakin varten, jos haluat joskus jutella asiasta. Numeromme on 116 111 eikä soittaminen maksa sinulle mitään. Meillä on myös chat, joka on täällä Nuortennetissä auki joka ilta.

Toivon, että isänne voi sairaudestaan huolimatta hyvin ja on kanssanne vielä monta vuosikymmentä!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Kisu

Munkin isällä on uniapnea mut se on lievä

Vastaa aiheeseen: Iskä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top