Siirry sisältöön
Minä

Mä haluisin jonkun jolle voisi itkee, kertoo kaiken ja olla olematta vahva, mä rakastan mun vanhempia mut ne ei ymmärrä. Kavereita mulla on muutama muuta päädyn niidenkanssa aina olee se vahva osapuoli. Musta tuntuu että kaikki tyrkkää huonon olonsa mulle, vaatii rttä mä en saa kertoa sitä enkä kerrokkaan mutta kun kuunteleen vanhempiensa, kavereidensa ja pikkusiskonsa itkua ei voi vaan olla miettimättä että: miks mä en koskaan saa itkeä ja olla heikko? Miks mun pitää olla enustava ja asjallinen jos muut ei oo? Mä oon niin niin epävarma, itken itteni uneen iltasin, oon tienny jo neljä vuotta olevani trans mutta en sanonu kellekkään koska se on mun perjaatteita vastaan, esitän kavereille ettäoon ilonen, esitän vanhemmille että kaikki on hyvin ja rsitän tenttaavalle terkkarille että kaikki on hyvin. En tiiä onko mahollista mutta tuntuu että mulla on ikäkriisi jo nyt 14 vuotiiaana en haluu että tää jatkuu enää pidemmälle, haluun pysähtyy ja että jokainen päivä on samanlainen ilman yllätyksiä. Oon menettäny jo niin paljon isovanhemmat, yhen tyypin joka oli mulle kuin kolmas vanhempi ja ymmärs mua paremmin kukan aikuinen koskaan, lemmikkejä kavereita yms en haluu menettää enää lisää. Meillä heitetään porukassa aika rajua läppää ja vaikka mä sillon nayran niin illalla mua itkettää. Mulla on isot tulevaisuuden suunnitelmat jotka on oikeastaan mun äidin, mutta ite en osaa nähä itteeni missään parin vuoden päässä. Mä haluun olla vahva mut en enää pysty. Pahottelen kaikille jotka luki ton ja tuli surullisiks mun puolesta, mut mun oli pakko purkautuu jollekkin etten tekis sitä mun vanhemmille tai kavereille. Aika raukkamainen toi viesti oli mut kiitos jos luit.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Onpa harmillista, että koet jostain syystä heikkouden näyttämisen hankalalta niiden ihmisten joukossa, jossa vietät aikaasi. Monesti meillä on jokin rooli, josta tuntuu vaikealta irrottautua ja voi tuntua tosi vaikealta käyttäytyä eri tavalla kuin mitä meiltä odotetaan. Jatkuva kulissien ylläpitäminen ja itsensä kannattelu on kuitenkin tosi raskasta.

Kysyitkin tosi oleellisen kysymyksen: ”Miksi mä en koskaan saa itkeä ja olla heikko?” Kuka sanoo, ettet saa? Onko sinua kielletty itkeminen tai onko vahvuuttasi korostettu niin, että koet että vahvuuden lisäksi et saa toisinaan olla MYÖS heikko? Mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua, jos joskus näyttäisitkin myös heikon puolesi? Kukaan ei voi olla aina vahva eikä sellaista voi keltään odottaa. Mitä jos ihan pienin merkein näyttäisitkin itsestäsi myös sen haavoittuvan puolen? En millään usko, että kukaan hylkäisi sinua sen vuoksi tai vaikka nauraisi sinulle. Mitä luulet?

Samalla tavalla toivon sinun löytävän rohkeutta sanoa äidillesi, että suunnitelma tulevaisuudellesi on kyllä hyvä, mutta et ole varma onko se sitä, mitä itse haluat. Sinun ei tarvitsekaan osata suunnitella elämääsi pitkälle eteenpäin. Polku, jota kuljemme, on monesti mutkikas ja se on oikeastaan ihan hauskaa!

Lähetän sinulle paljon rohkeutta myös vastustaa kavereittesi vitsejä silloin, jos ne ovat loukkaavia. Kun aika on kypsä, voit hyvin sanoa, että ”Tuo oli kyllä aika mauton läppä” tms. On hyvin mahdollista, että porukassa on joku muukin, joka pitää puheita kiusallisina tai mauttomina ja pitää sinua rohkeana, kun uskallat mainita siitä.

Ymmärrän, että oman äänen löytäminen voi joskus olla vaikeaa, jos on tottunut elämään muiden odotusten mukaisesti. Kirjeestäsi välittyy kuitenkin vahva, itsensä jo erittäin hyvin tunteva ihminen, jolla on vahva oikeudentaju ja lämmin sydän. Kohtele rakkaudella myös itseäsi. Näytä upeasta persoonastasi uusia paloja ystävillesi ja perheellesi, uskon että he pitävät sinusta ja kunnioittavat sinua sen jälkeen entistä enemmän. Pikkuhiljaa uskallat ehkä elää myös sukupuolen kokemuksesi mukaisesti ja voit olla avoimesti oma upea itsesi.

Jos kaipaat vielä harjoitusta näistä asioista puhumiseen ja haluat pohtia yhdessä sitä, millainen olet ja mitä toivot elämältäsi nyt tai myöhemmin, olemme täällä sinua varten! Soita meille numeroon 116 111 tai tule chattiin juttelemaan. Kuulisimme sinusta mielellämme lisää! (Jos sen sijaan tykkäät enemmän kirjoittaa, voit aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon Nettikirjepalvelussa.) Kaikki nämä palvelut ovat anonyymejä ja täysin maksuttomia.

Kaikkea hyvää sinulle ja lempeitä tuulia elämääsi!

Toivottaa
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

dankku

Hei täytän 14 pian myös ja oon about samassa tilanteessa kuin sinä, ihan vaan sanon että jos olisi mahdollista, antaisin sinulle ison halin ja antaisin sinun puhua ja itkeä niin kauan kun pystyt.

Vastaa aiheeseen: Itkettää niin pirusti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top