Siirry sisältöön
Masentunut-_-

Tuntuu et oon arvoton ja millään ei oo väliä.Läksyt unohtuu, so what? En jaksa keskittyy tunnilla,so what? Tämä on asenteeni kouluun. Ennen osasin nauttia elämästä, mutta nykyään se on yhtä helvettiä. MItä mä teen?! [osa tekstistä poistettu] Painokin on laskenut viikon aikana 2,5 kg ja oon entuudestaankin laiha. [osa tekstistä poistettu] kaverit on vaa ärsyttävii ku ne kyselee koko ajan onks kaikki hyvin yms. eikä ajatus kulje [osa tekstistä poistettu].Onks tää enää tervettä? Oonks mä mielisairas? Onks tää vakavaa?

MLL Ylläpito

Hei,

kuvaamasi tuntemukset ja ajatukset ovat kyllä vakavia, etenkin, jos ne ovat kestäneet jo pitempään. Minulle ainakin heräsi huoli sinusta. Ajoittain mieli saattaa olla maassa, mutta jos masentuneisuus ja synkät ajatukset itsestä jatkuvat kahta viikkoa pitempään, on syytä lähteä miettimään, mistä pahaan oloon saisi apua ja mistä on kyse. Itsensä satuttaminen on aina vakava asia ja siihen tulisi puuttua hetimiten.

Koska olet jo aiemmin saanut apua, niin uskoisin, että saisit sitä myös nyt pikaisesti. Olisiko sinulla lähipiirissäsi sellaista aikuista, kenelle voisit kertoa olostasi ja ajatuksistasi? Vanhempasi? Joku koulun aikuinen, kuten terveydenhoitaja? Kuka tahansa, kenet koet luotettavaksi ja helposti lähestyttäväksi aikuiseksi. Tärkeintä olisi, että saisit apua mahdollisimman pian. Koska ystäväsi vaikuttavat selvästi välittävän sinusta , voisiko joku heistä tulla vaikka tueksesi, jos asioista puhuminen yksin tuntuu vaikealta.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen, joka on luottamuksellinen ja nimetön palvelu. Puhelu on maksuton ja päivystää arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20.

Toivon todella, että uskallat puhua jollekin aikuiselle ja hakea apua! Muista, että asiat voivat kääntyä paremmaksi ja olet avun ja kaiken hyvän arvoinen!

Tsemppiä!!

Yritä ajatella selkeästi. Arvosteleeko kukaan muu sinua? tuskin ei. Miksi kaverit kyselevät? koska he ovat huolissaan. Läksyt unohtuu? ajattele tulevaisuutta, jokainen läksy on tärkeä! Et jaksa keskittyä tunnilla? muista, että tulee koe. Kun saat hyvän numeron, niin voit sanoa, että olet saanut aikaiseksi jotain!! Arvostatko sentään jotain elämässäsi? Vanhempia esim, taikka lemmikkiä? Jos on olemassa edes yksi tavoittelemisen arvoinen asia, niin yritä toteuttaa se!

Vastaa aiheeseen: Itsemurha-ajatukset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top