Siirry sisältöön
S

Mulla on kamala olo enkä enää jaksa tätä. Haluan vaan kuolla, tiiän että kaikki muutkin toivoo mun kuolevan koska oon vaan taakaks muille. [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei,

toivon todella, että palaat vielä lukemaan tämän viestin. On surullista kuulla, että sinulla on niin huono olla, että olet päätynyt miettimään noin lopullista tekoa. Se kertoo siitä, miten juuri nyt – heti – sinusta tulisi ottaa koppi, saada sinulle oikeanlaista apua ja alkaa paneutumaan siihen, miksi Sinä voit niin huonosti.

Vastaus kysymykseesi: minun mielestäni se lasketaan, jos tavoite on ollut selkeä ja sen eteen olet toiminut. On kyse hyvin vakavasta ja huolestuttavasta asiasta.

Elämäsi päättäminen ei ole ratkaisu pahaan oloosi. En tiedä, mitä asioita sinulle on käynyt ja millaisessa elämäntilanteessa elät, mutta sen tiedän, että on muita vaihtoehtoja. Eikö ensin kannattaisi katsoa ja kokeilla kaikki muut vaihtoehdot, ennen kuin tarttuu siihen kaikista lopullisimpaan?

Tietääkö kukaan siitä, mitä sisimmässäsi koet? Entä mitä ajattelet siitä, että valitsisit jonkun ihmisen, kenelle kertoisit? Joko suullisesti tai kirjeen/viestin välityksellä? Tiedätkö, että moni nuori ja aikuinen on ollut todella lähellä luovuttamista tai jopa luovuttanut, mutta selvinnyt. Kun he ovatkin pyytäneet ja/tai saaneet apua ja päättäneet vielä antaa elämälle mahdollisuuden, he tänä päivänä kiittävät itseään ja auttajiaan siitä, etteivät luovuttaneetkaan tai heistä ei luovutettu. Sinullakin on mahdollisuus saada vielä elää onnellista elämää ja kokea mielenrauhaa. Elämä ei ole vain tässä ja nyt, vaan asiat ja tilanteet voivat muuttua.

Kannustan sinua hakemaan apua lähipiiristäsi tai koulun aikuiselta. Tai soittamaan esimerkiksi meille Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 ja kertomaan enemmän tilanteestasi. Numerosi ei näy, puhelu on maksuton ja täysin luottamuksellinen. Älä luovuta!

Vastaa aiheeseen: Itsemurhayritys?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top