Siirry sisältöön
surullinen

erottiin sen kans joku kuukausi sitten ja käytiin eilen juttelemassa. se alkas avautumaan sen masennuksesta ja se ei oo puhunu siitä kellekkään muulle. se on meinannut tehä itsemurhan ja on valinnut jo hetken milloin sen tekee. en halua mitään pahaa sille ja lupasin etten kertoisi kellekkään mutta mä en halua että se tekee itsemurhan:(( mitä mun pitäs tehä. pitäskö vaan mennä puhumaan kuraattorille vaikka se suuttuisi…. oon siis 15v tyttö

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Todella hieno asia, että päätit kirjoittaa meille tilanteesta.

Ensiksikin, olen todella pahoillani erostanne. Erot harvoin ovat mukavia päätöksiä, vaikka toisinaan myös aivan oikeita. Minusta on hieno kuulla, että olette eronne jälkeen pysyneet keskusteluväleissä ja hän on pystynyt avautumaan sinulle vaikeistakin asioista. Ex-poikaystäväsi on kertonut sinulle masennuksestaan sekä itsetuhoisista ajatuksistaan, joita hän on ajatellut toteuttaa. Pohdit, pitäisikö sinun mennä juttelemaan asiasta kuraattorille, vaikka olet luvannut, että et kertoisi keskusteluistanne kellekään. Ymmärrän, että haluaisit olla luottamuksen arvoinen ja pitää omana tietonasi ne asiat, jotka ex-poikaystäväsi on sinulle uskoutunut. Minulla herää kuitenkin suuri huoli tästä ex-poikaystävästäsi ja siksi ajattelen, että olisi äärimmäisen tärkeää, että hän saisi apua oman pahan olonsa käsittelyyn. On todennäköistä, että ilman apua hänen tilanteensa voi mennä huonommaksi, sillä harva selviää masennuksesta ilman ammattiapua.

On siis äärimmäisen fiksua ja vastuullista, että olet pohtinut aikuiselle puhumista siitä huolimatta, että pelkäät ex-poikaystäväsi suuttuvan. Yrititkö kannustaa ex-poikaystävääsi juttelemaan itse asioistaan kuraattorille tai jollekin muulle aikuiselle? Mielestäni olisi hieno asia, jos hän rohkenisi itse hakemaan apua tilanteeseensa. Miltä tuntuu ajatus siitä, että tarjoutuisit hänen mukaansa tueksi? Jos hän ei ole valmis puhumaan tilanteestaan kellekään aikuiselle, olisi mielestäni hyvin tärkeää, että joku aikuinen saisi tietää kuitenkin tilanteesta, esimerkiksi sinun kertomana. Voi olla, että hän suuttuu, mutta teollasi pystyt osoittamaan hänen olevan tärkeä ja avun arvoinen.

Ymmärrän, että kertominen voi tuntua vaikealta tai pelottaa, mutta koska olet sitä jo itsekin harkinnut, olisi se varmasti oikea päätös. Jos ex-poikaystävästäsi tuntuu vaikealta puhua kuraattorille tai muulle aikuiselle, voit myös ehdottaa häntä soittamaan meidän Lasten ja nuorten puhelimeen. Lasten ja nuorten puhelimessa vastaavat koulutetut, aikuiset vapaaehtoiset. Puhelin on anonyymi ja maksuton ja siellä voi puhua mistä tahansa asiasta. Puhelin päivystää arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Joulun poikkeusaukioloajat löytyvät nettisivuiltamme.

Myös sinä voit milloin tahansa soittaa, chatata tai kirjoittaa lasten ja nuorten puhelimen palveluihin, jos haluat käsitellä asiaa jonkun kanssa rauhassa ja luottamuksella.

Toivotan sinulle kaikesta huolimatta ihanaa joulun aikaa ja tsemppiä asian käsittelyyn! Olet rohkea ja neuvokas tyttö ja olet tehnyt todella hyvän päätöksen pohtimalla asiaa myös meidän kanssamme.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: itsetuhoinen ex-poikaystävä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top