Siirry sisältöön
Poika[nimimerkki muokattu]

Mulla on ollu aika itsetuhoisia ajatuksia nyt vähän aikaa ja musta tuntuu et kaikki vihaa mua. En voi luottaa kehenkää koska en tiiä kuka puhuu musta paskaa selän takana

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Poika,
Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa tänne huolestasi ja pahasta olostasi. Olen pahoillani puolestasi, että koet olosi ulkopuoliseksi ja että sinusta tuntuu muiden puhuvan pahaa selkäsi takana. Nuo ajatukset ovat saaneet sinut voimaan huonosti ja mieleesi itsetuhoisia ajatuksia.

Onko sinulla ollut pidempään olo, ettet voi luottaa muihin vai onko lähiaikoina kenties sattunut jotain, joka on saanut sinut ajattelemaan näin? Selän takana puhuminen ja ulkopuolelle jättäminen on joka tapauksessa kiusaamista ja siihen on todella tärkeää puuttua aikuisten toimesta.

Itsetuhoiset ajatukset ovat usein oire ja hälytysmerkki siitä, että tarvitsisit nyt apua ja tukea itsellesi. Kun on tarpeeksi paha olla, voi olla myös vaikeaa nähdä ne ihmiset ympärillään, jotka haluaisivat auttaa ja olla luottamuksesi arvoisia. Me kaikki tarvitsemme joskus toisen ihmisen apua. Sinun ei tarvitse pärjätä yksin.

Onko sinulla tällä hetkellä jotain asiaa tai tekemistä, mikä saisi olosi paremmaksi? Esimerkiksi harrastus tai muu kiva tekeminen? Olisi tärkeää, että saisit välillä ajatuksesi muihin asioihin, että voisit vähän hengähtää pahan olon ja ajatusten keskellä, oli se sitten elokuvan katselu, ulkoilu, musiikin kuuntelu tai vaikka piirtäminen.

Miltä sinusta tuntuisi kertoa näistä ajatuksista jollekin aikuiselle, jolle koet olevan helppo puhua? Jos kotona puhuminen tuntuu vaikealta, voit aina kääntyä koulussa terkkarin tai kuraattorin puoleen. He ovat koulussa juuri teidän oppilaiden tukena ja osaavat auttaa tämän kaltaisissa asioissa. Jos asiasta on vaikea kertoa, voit vaikka näyttää viestisi, jonka kirjoitit tänne.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p.116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos sitä tarvitset! Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Ethän jää yksin <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Itsetuhoiset ajatukset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top