Siirry sisältöön
❤️💜

Moi mul on tosi paljon Itsetuhoisia ajatuksia ja on myös ollu viiltelyy en haluu enää elää ku mun vanhemmat huutaa ja riitelee ja ne syyttää muo siitä et ne riitelee:/ voisin vaa lähtee koko maailmasta ku mun vanhemmatkaa ei tarvii muo enää:/oon vaa tyhmä, idiootti, läski, paska, surkee

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kurja kuulla, että kotonasi riidellään. Ei ole oikein, että vanhempasi syyttävät siitä kaiken lisäksi sinua. On tosi väärin, että he väittävät sellaista.

Kutsut itseäsi tosi halventavilla nimillä. Olen kuitenkin ihan varma, että olet ihana ihminen, osaat ajatella toisten tunteita ja olet hyvä monessa muussakin asiassa! Uskon myös, että olet vanhemmillesi todella rakas, vaikka heillä itsellään näyttää nyt olevan vaikea kausi.

Pystyisitkö kertomaan heille joskus, kun on rauhallinen tilanne, että kärsit heidän riitelystään? Kuulostaa siltä, etteivät he nyt oikein osaa katsoa tilannetta sinun kannaltasi.

Olen myös tosi huolissani siitä, että viiltelet etkä haluaisi enää elää. Olen aivan varma, että elämääsi voi vielä tulla kaikkea mahtavaa, kunhan tuo tilanne kotona nyt saadaan rauhoitettua ja saat jonkun aikuisen, joka auttaa sinua pahan olosi kanssa.

Luuletko, että voisit varata ajan kuraattorille? Hän on koulussa juuri sitä varten, että auttaa oppilaita, joilla on hankaluuksia kotona tai mielenterveyden kanssa. Auttaisiko, jos ottaisit jonkun kaverin mukaan? Voit myös kirjoittaa kuraattorille etukäteen, mikä mieltäsi painaa: että kotonasi riidellään, siitä syytetään sinua, viiltelet etkä jaksaisi enää elää. Hän kyllä ottaa sinut tosissaan ja osaa auttaa sinua. Jos kuraattorille on hankala päästä, niin myös terveydenhoitajalle voit kertoa näistä asioista.

Voit milloin tahansa myös soittaa meille (numeromme on 116 111) tai tulla chattiin juttelemaan. Palvelumme ovat auki joka päivä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Lisäksi meillä on nettikirjepalvelu, jossa voit kirjoittaa meille tarkemmin tilanteestasi. Toivon, ettet jäisi yksin tilanteen kanssa, ettei se mene pahemmaksi, vaan voisit taas hyvin ja tuntisit kotona olosi turvalliseksi. Lisäksi vanhempasi olisi tärkeä saada kuulla, mitä sinulle kuuluu ja miten kärsit heidän riitelystään.

Olet tärkeä!
Sinua ajatellen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Itsetuhoisuus, vanhempien riitely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top