Siirry sisältöön
Auttakaa

Oon jo pitkään viillelly ja Mul oli yhes vaihees käsi kyynerpäästä ranteeseen täynnä viiltoi ja oon yrittäny irtsareit kerran mut ei toiminu ja en tiiä mitä teen enää. Ja piilottelen tätä kaikkee vanhemmilta… Mä oon tyylii psykoosis ja en syö kunnolla enää ja nii auttakaa oikeesti

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Nimimerkki Auttakaa,

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle. Sinulla on selvästi paha olla ja ansaitsisit ehdottomasti nyt apua ja tukea itsellesi. Vaikka pahassa olossa voi olla vaikea nähdä ympärilleen, on sinullakin elämässä ihmisiä, jotka haluavat sinua auttaa ja tukea ja jotka toivovat, että voisit paremmin.
Sinun ei tarvitse pärjätä tämän olon kanssa yksin.

Kerrot piilottelevasi viiltelyäsi vanhemmiltasi. Muistathan, ettei sinulla ole mitään syytä hävetä tai piilotella pahaa oloasi ja arpiasi. Et voi mitään pahalle olollesi ja ansaitsisit saada mahdollisimman pian apua itsellesi, ettet joutuisi kantamaan pahan olon taakkaa enää yksin. Mitä ajattelet, että tapahtuu, jos vanhempasi saisivat tietää? Vaikka usein ajattelee kuormittavansa toisia ja haluaa säästää läheiset huoliltaan, on vanhempien tärkein tehtävä kuitenkin pitää lapsensa turvassa ja auttaa ja tukea heitä, kun sitä tarvitsevat.

Jos vanhemmillesi on vaikea puhua olostasi, voisitko ajatella mennä juttelemaan koulussa terkkarille tai kuraattorille? Kuka tahansa aikuinen käy, kunhan hän tuntuu sinusta turvalliselta ja siltä, että puhuminen voisi olla edes jotenkin helppoa. Jos puhuminen tuntuu vaikealta, voit aina kirjoittaa ajatuksiasi paperille tai sitten näyttää käsivartesi, he kyllä ymmärtävät ja osaavat auttaa.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi, meille voit soittaa nimettömästi ja luottamuksella mistä tahansa asiasta. Ethän jää yksin!

Muista että olet tärkeä ja ihana ja ansaitset voida paremmin!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

mt

moi! mulla ei oo mitään neuvoja itessään, mutta mä viiltelin vähän aikaa sitten aika paljon. ja mä siis kuuntelen yhtä ryhmää. ja se ryhmä nyt on vaikuttanut varmaan muittenkin ihmisten elämään. hyvällä tavalla. en tiiä tiätkö sitä ryhmää, mutta sillä ei oo mitään väliä. no mä yritin kauan sitä että mä en viiltele. sitten kerran mä halusin viiltää itteäni. ja sitten mä ajattelin vaan että mä en aio viillellä. ja kiitos kuuluu sille bändille. mutta idis on se et ”onko sulla ketään kestä sä tykkäät/rakastat niin että jos sä ajattelet niitä niin jättäiskö se sen viiltelyn pois sillä hetkellä?” toinen on että Pura se sun ahdistus tai paha olo johonkin muuhun. auttaisko sua että ennen kun sä teet mitään niin kirjoitat eka miltä susta tuntuu tai mitä sun tekis mieli tehä just sillä hetkellä. sitten oota hetki, ja lue se teksti vaikka seuraavana päivänä ja kato että mitä sulla teki mieli tehä mutta et tehnytkään.
mä toivon että tää vois auttaa sua😄🤗💖

Vastaa aiheeseen: Itsetuhosuus (irtsarit, viiltely…)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top