Marsu

ulle on sattunu vaikeita asioita muutama vuosi sitten joita melkein jouduin käymään poliisin kanssa läpi. Tällä hetkellä koulu menee huonosti, en jaksaisi käydä koulussa ja olen muista jäljessä(amiksessa). Tähän päälle migreeni ja pelko migreenikohtauksista ni en tiedä jaksanko elää

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Marsu,

Kiitos viestistäsi!

Kurja kuulla, että sinulle on sattunut vaikeita asioita. Painavatko nämä asiat paljon mieltäsi ja miten olet selviytynyt niistä?

Kerroit myös, että koulussa menee huonosti ja olet jäänyt jälkeen. Oletko kertonut opettajallesi haasteista ja jaksamisesta koulunkäyntiin liittyen? Sinulla on oikeus saada tukea opiskeluusi, eikä sinun tarvitse jäädä haasteiden kanssa yksin.

Kerroit myös migreenistäsi. Ikävä kuulla, että vielä muiden asioiden lisäksi joudut pelkäämään migreenikohtauksia. Oletko saanut migreeniin apua?

Voisitko ajatella, että menisit kertomaan ajatuksistasi ja koulunkäyntiin liittyvistä haasteista esimerkiksi koulukuraattorille tai -terveydenhoitajalle? Entä onko sinulla lähipiirissäsi sellaisia henkilöitä, joihin voit tukeutua?

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Muista, että elämäsi on elämisen arvoinen ja sinulla on oikeus saada tukea!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Jaksaako elää?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.