Siirry sisältöön
Tyttö11v

Oon siis 11v ja tuntuu ku oisin iha jäljessä muista, mun rinnat ei oo kehittyny viel paljoo mitään ja monilla mun luokan tytöillä on alkanu jo kuukautiset. Ja sitte en viitti puhuu mitää äitille tai kellekkää. Minkä ikäsinä teillä (tytöt) alko kasvaan rinnat yms?? Please HELP!!!!

11v

Minä olen toisin päin, mulla alkoi rinnat kasvaa joskus 9/10v ja menkat alkoi nyt heinäkuussa, olen yksi kahdesta meidän luokkalaisesta jolla on häpykarvoja (koulu-uinneissa näin). Mulla on isoimmat rinnat, mutta nyt on alkanut muillakin kasvaa. Olen käsittääkseni ainoa, jolla on menkat. Ärsyttää olla edellä muita :(

13v

moii! jos tää yhtään lohduttaa: mä oon 13 ja mä oon suht lyhyt eikä mulla oo melkeen yhtään rintoja😂 (menkat mulla on jo alkanu) se ei oikeestaan ees haittaa koska mä oon oppinu tykkäämään et oon tällanen, koska ei ittelleen mitään voi. sä(ja mä) oot viel nuori ja sul on aikaa kasvaa ja kehittyy !!! elämä on ihan liian lyhyt ulkonäöstä stressaamiseen ni yritä mielummin nauttii elämästä🤍

Kata, verkk@ri

Moikka,

Jokainen nuori kehittyy omaan tahtiinsa. Joillakin rintojen kasvu ja kuukautiset alkavat jo tosi nuorena (ala-asteella), mutta on täysin normaalia jos ne alkavat vaikka vasta 14-15-vuotiaana. Ei siis mitään huolta asian kanssa vielä pitkään aikaan!

Ymmärrän toki, että se voi turhauttaa, kun tuntuu että kehittyy muita jäljessä ja ehkä siitä voi tulla myös vähän ulkopuolinen olo. Koetko niin? Asian voi kääntää myös positiiviseksi: voit myös nauttia siitä kun kuukautiset eivät ole alkaneet eivätkä myöskään rinnat ole ainakaan tiellä esim liikkatunnilla? ;) naiseksi kehittymisessä on nimittäin myös haasteensa eikä se aina tunnu kovinkaan hauskalta. :)

Jos jokin murrosiässä huolettaa, voit rohkeasti mennä puhumaan terveydenhoitajalle, jos omille vanhemmille puhuminen ei tunnu hyvältä ajatukselta. Alla myös pari linkkiä, joista voit saada hyödyllistä tietoa :)

https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/murrosika/tytto/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/
https://nettinappi.fi/tietoalue/hyvinvointi-ja-terveys/murrosika/tyton-keho/

Älä murehdi liikaa! :)
Tsemppiä!
Kata

🤗

Moikka ! 🤗

Kata-verkk@rin kommentti on tosi hyvä.

Olet niin nuori, että sulla on vielä monta vuotta aikaa ennen kuin murrosikäsi alkaa.
Nauti siitä ajasta !

Jos murrosikä jostain syystä mietityttää sua, mene juttelemaan kouluterveydenhoitajan kanssa.

Tsekkaa myös noi Katan laittamat linkit !

Tsemppiä ! 🤗

jos sä oot jäljessä niin mä oon alien

Öööh.. no siis mun rinnat ei oo alkanu kasvaa, mul ei oo tullu pituuskasvuu eikä kuukautiset oo vielä alkanu ja oon 14. siis sä oot vasta noin pieni.
Mä tarviin jo apuu, koska kaikki on jo käyny murkkuiän läpi ja mä en oo vielä ees alottanu. pls auttakaa.

Vastaa aiheeseen: Jäljessä muista??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top