Siirry sisältöön
[Nimimerkki poistettu]

Hei kaikki oon siis 12-vuotias tyttö. Jokin mun aivois pitää olla vialla. Mä oon ollu aina jotenkin outo. Mä olin kyllä ennen aina ihan iloinen jne mutta en enää. Oon lähes aina alakuloinen tai musta tuntuu jotenkin tyhjältä. En vain tunne itseäni itsekseni. Mikään ei tunnu oikealta. Kaikki on kuin painajaista josta en pysty herätä. Olen aina ollut kova pohdiskelija ja menen usein ns omiin maaimoihini. On myös vaikeampaa keskittyä koulussa. Väsyttää aina vaikka nukun hyvin. [Osa tekstistä poistettu] En ole melkein koskaan iloinen. En jaksa. Esitän muiden luona pirteää iloista ja positiivista mutta en ole. Siksi kukaan ei osaa arvata miltä minusta oikeasti tuntuu. En uskalla puhua tästä kenellekään. [Osa tekstistä poistettu] En haluaisi vastauksia päivystäjiltä tai MLL:llän työntekijöiltä kiitos.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Kirjoitit, että et haluaisi vastauksia päivystäjiltä tai työntekijöiltä, mutta halusin kirjoittaa sinulle kuitenkin lyhyen vastauksen. Vastauksesta saattaisi olla apua myös jollekin toiselle, joka kamppailee samankaltaisten asioiden kanssa.

Oli kurja kuulla, että olet voinut huonosti ja kuinka suvussasi on ollut haasteita mielenterveyden kanssa. Jos olo on alakuloinen ja mielenpäällä on painavia ajatuksia, olisi tärkeää, että ei jäisi omien ajatustensa kanssa yksin. Joskus omista vaikeista ajatuksista voi olla vaikea kertoa kenellekään ja voi tuntua helpommalta esittää, että asiat olisivat hyvin. Vaikeista asioista on kuitenkin aina tärkeä kertoa jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen, kenelle voisit jutella? Voisiko se olla joku oman lähipiirisi aikuinen? Myös koululla omasta voinnistaan voi mennä juttelemaan luottamuksellisesti esimerkiksi terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa. Kouluterveydenhoitaja ja -kuraattori osaavat auttaa esimerkiksi mielenterveyteen liittyvissä huolissa.

Jos haluat jutella nimettömästi luotettavan aikuisen kanssa, voit aina soittaa myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla juttelemaan chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Palvelumme ovat aina ilmaisia, nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Jokin mussa on vikana

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top